Híradó

2010.05.21. 16:16 (péntek)

Országos botrány egy matekpéldából

Országos botrány egy matekpéldából

Felfüggesztettek állásából egy amerikai matektanárt, aki tanítás közben az elnök lelövésével példálózott.

Az amerikai középiskolai matektanár az óráján éppen mértant oktatott, amikor elhangzott a mondat, ami országos botrányt kavart az Egyesült Államokban. A vitatott kijelentés még csak nem is tanpélda volt, hanem csupán egy mondat: „ha ebben az épületben vagy, akkor ezt a szöget kellene felvenned ahhoz, hogy lelődd ez elnököt.”

„Hogy mit képzelt ez az ember, nem tudom, de biztos, hogy nem fordulhat elő újra” - mondta az iskolai biztonsági felügyelője, aki hozzátette, a tanárt egyelőre felfüggesztették állásából.

Az ügyet ezután a titkosszolgálatok is kivizsgálták, és végül arra ez eredményre jutottak, hogy a tanár sajátos geometriai magyarázata semmiféle veszélyt nem jelent az elnökre, és a nemzetbiztonságra, így lezárták a nyomozást, de azt egyelőre nem tudni, hogy a tanár mikor folytathatja munkáját, mert az ügy országos felháborodást kavart.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való