Műsorújság
RTL Most

Technikai hiba vezetett a tőzsdepánikhoz?

Állítólag valaki milliárdot írt millió helyett, és ez okozta a pánikszerű eladási hullámot a New York-i tőzsdén. Az illetékesek cáfolnak.
A csütörtök esti kereskedés során hirtelen 1000 pontos zuhanást mutattak a számok, mire pánikszerű eladások kezdődtek a görög helyzet miatt amúgy is ideges piacon. Később azonban a tendencia megfordult, és "csak" 348 pontos, azaz három százalékos mínuszban fejezte be a napot a Dow Jones. Az amerikai tévék szerint egy elütés vezetett a zuhanáshoz: a Citigroup egyik kereskedője állítólag 16 millió dollár helyett 16 milliárdot írt egy tranzakciónál, de ezt az illetékesek cáfolták.

A Dow Jones tőzsde szóvivője Eric Ryan kizárta, hogy technikai okok vezettek a hirtelen zuhanáshoz. Sokan azonban úgy vélik, nem a szokásos mederben mentek a dolgok:

"Nem tudom, mi történhetett. Az, hogy ilyen gyorsan, ekkorát zuhant, majd ilyen gyorsan vissza is emelkedett, valamilyen hibára utal" - mondta a T. Rowe Price egyik kereskedője.

Az illetékes amerikai hivatalok, köztük a tőzsdefelügyelet is vizsgálja, hogy történt-e szokatlan üzletkötés, és kedden meghallgatást tartanak az ügyben.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Legnézettebb videók