Híradó

2010.05.02. 10:04 (vasárnap)

Baloldaliak a neonáci masírozás ellen

Baloldaliak a neonáci masírozás ellen

A berlini rendőrség bejelentése szerint súlyosan megsérült egy rendőr a szombat esti összecsapásokban.

Összecsapások voltak Hamburgban is szombaton este, a kikötővárosban egy rendőrnő sérült meg, de ő könnyebben a hatóság bejelentése szerint.A berlini rendőrség szerint szélsőbaloldali fiatalok köveket és üvegpalackokat dobáltak, mire a rendfenntartók gumibotokkal támadtak rájuk. Az összecsapások közben valamilyen tompa tárggyal hátba találták az egyik rendőrt, akit súlyos állapotban vittek kórházba. A rendőrség becslése szerint tízezren vettek részt a demonstráción, amelyen több embert őrizetbe vettek a zavargók közül.

A hamburgi hatóságok bejelentése szerint a kikötővárosban gyújtogattak fiatalok, akik petárdákat is lőttek a rendőrök felé, és eközben egy rendőrnő könnyebben megsérült. Hamburgban három embert vettek őrizetbe a rendőrök.

Berlinben szombaton, napközben is feszült volt a helyzet, miután több ezer rendőr vonult fel, hogy elejét vegye a neonácik és a baloldaliak összecsapását. Végül a több ezer baloldali meg tudta akadályozni a neonácik masírozását. A tömeg ülősztrájkot tartott, ezért a nácik képtelen voltak továbbmenni, miközben a két tábort rendőrök választották el egymástól. A német fővárosban egyébként fél millióan vettek részt fel a május elsejei békés felvonuláson.

Május 1. előestéjén, Hamburgban voltak kisebb összetűzések fiatalok és rendőrök között. A kikötővárosban és a fővárosban összesen 50 embert vettek őrizetbe. A hatóságok bejelentése szerint a május elsejével kapcsolatos rendzavarásokban 17 rendőr és civil sérült meg, és egy kivételével mindenki könnyebben. Az egy kivétel egy berlini rendőr, aki a hatóság szerint súlyos állapotban vittek kórházba.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való