Híradó

2010.05.01. 09:20 (szombat)

Készenlétben a rendőrség a május 1-i demonstrációk miatt

Készenlétben a rendőrség a május 1-i demonstrációk miatt

A május 1-jét megelőző este a békés mulatozás gyakran erőszakba torkollik Berlinben.

Szombaton már komoly összetűzésekre számítanak a német főváros rendőrei. Május 1-jén már hagyományszámba mennek az összecsapások a szélsőbalos demonstrálók és a hatóság között. Ilyenkor Berlin Kreuzberg negyedéből mindenki igyekszik biztonságos helyre vinni autóját, nehogy felgyújtsák vagy összetörjék a tüntetők.

Szombat délelőtt 11-től várható az első nagyobb feszültség Berlinben. A szélsőjobboldali NPD mintegy 3000 ezer fős felvonulást tart a belvároshoz közel. A Bild című újság szerint az ellentüntetők legalább 10 ezren lesznek, köztük több parlamenti párt prominensei is. Ott lesz a tüntetésen a parlament elnöke, a szociáldemokraták, a Baloldal és a Zöldek vezetői is. Tavaly a szélsőjobboldaliak nem tudták megtartani majálisukat Köpenick városrészben, mert a baloldali tüntetők elfoglalták a gyorsvasút állomását, órákra megbénították a közlekedést a kerületben.

Késő délután a baloldaliak, autonómok tartják meg szokásos felvonulásukat Kreuzbergben. A programok már reggel óta tartanak. A rendőrség azt mondta: keményen fellép a randalírozók ellen. Berlinnek csak ebben a kerületében 6000 rendőrt vetnek be.

Forrás: bz-berlin.de, bild.de, Független Hírügynökség
(kép: AFP)
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való