Műsorújság
RTL Most

Felpofozták az orvosokat a hozzátartozók

Ágyastól vitték el a kórházi intenzív osztályról a rokonok a szívroham után beutalt beteget.
A szerda esti incidens azt követően robbant ki a dél-romániai Craiova városának sürgősségi kórházában, hogy az intézmény közölte a beteg körülbelül 30 jelen levő hozzátartozójával: rokonuk állapota rendkívül súlyos, gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy túléli a szívrohamot.

„Betörték az intenzív osztály ajtaját. Mindent összetörtek ami útjukba került. Megverték az orvost és ápolókat is” - nyilatkozta a román hírtelevízióknak egyik szemtanú.

A kórházban biztonsági emberek voltak ugyan, de a konfliktus kirobbanásakor azonnal kimenekültek az épületből. A biztonsági cég tulajdonosa azt állítja: a rokonok számbeli fölényben voltak, alkalmazottjai pedig a rendőrség után siettek.

A rendőrség kivizsgálást indított, feljelentést azonban senki nem tett a sértettek közül. „Nem mondok el semmit. Terror alatt élünk. Már történtek hasonló incidensek korábban is, de félek, hogy felismernek” - mondta az egyik megvert asszisztensnő. A dél-romániai városban gyakori a helyi maffia-típusú klánok összetűzése, a román sajtó szerint a sértettek egyszerűen féltek feljelentést tenni.

A kórházból ágyastól elvitt beteg nem sokkal az incidens után elhunyt. Az ágyat a rokonság visszaszolgáltatta a betegellátó intézménynek.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók