Híradó

2010.04.18. 16:40 (vasárnap)

Nyolckarú rabló lopta el a búvár kameráját

Nyolckarú rabló lopta el a búvár kameráját

Egy polip rárontott a búvárra, kicsavarta kezéből a digitális kamerát és elmenekült.

A hihetetlen felvételen a kamera az öt perces hajszát egy polipkar takarásából rögzítette. Az üldözésnek a búvár vetett véget, amikor is szigonypuskája segítségével visszaszerezte a kamerát a nyolckarú tolvaj markából.

A férfi Wellington déli partjainál búvárkodott, amikor a polip „rárontott” a tengeri moszat-ágyból. Először megijedt, mert azt hitte az állat őt támadja – aztán felismerte, hogy a polipnak igazából csak a csillogó, új digitális kamerája kellett.

Dulakodás kezdődött kettejük között, ahogy a férfi próbálta megtartani gépét, miközben azt az állat megkísérelte kivenni a férfi markából. Végül a „csápok” erősebbnek bizonyultak és a polip „nagyon gyorsan meglógott, mint egy szemtelen bolti szarka” – mondta a férfi az esetről egy közösségi videó-megosztó portálon.

A felvétel a kamera szemszögéből követte végig a hajszát – többnyire a polip karjának takarásában – miközben a búvár kétségesetten igyekezett a tolvaj után, hogy visszaszerezze a készüléket.

Öt percébe telt utolérnie, majd sikerült szigonypuskájával az állat alá kerülnie, és amikor a polip azt is megragadta, a fegyvert használva kifeszítette a kamerát az élőlény szorításából.

Ezután néhány percet azzal töltött, hogy „elvitte egy körre” a polipot a szigonypuskáján, amit az állat láthatóan élvezett, a férfi elmondása szerint. A búvár szerint a lény nem akart ártani neki – csak a szerkentyű bűvölte el.

Forrás: metro.co.uk
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való