Híradó

2010.04.14. 07:39 (szerda)

Lezárták a látogatók elől a Krisztus-szobrot

Lezárták a látogatók elől a Krisztus-szobrot

A csaknem 250 halottat követelő esőzések miatt nem lehet feljutni a Rio de Janeiro jelképének számító szoborhoz.

Az előző heti esőzések után történt fölcsuszamlások 246 embert öltek meg a Rio de Janeiro környékén lévő szegénynegyedekben. A halálos áldozatok száma azután emelkedett, hogy újabb holttesteket ástak elő a rommá vált városrészekből. A Rióhoz közel eső Niteroi városában még nagyjából kétszáz eltűntet keresnek.

Az áradások és földcsuszamlások leginkább a város környékén lévő domboldalakon fekvő szegénynegyedekben, a favellákban pusztítottak. A város polgármestere a katasztrófák után engedélyt adott arra, hogy akár erővel lakoltassák ki a veszélynek kitett helyeken élő embereket. Eduardo Paes azt tervezi, hogy 2012-re 12 ezer családot helyeznek új otthonokba. Önkormányzati tisztségviselők becslése szerint nagyjából tízezer házat építettek olyan területekre Rio környékén, ahol nagy a kockázata a földcsuszamlásoknak.

Közben le kellett zárni a látogatók elől a város jelképének számító Megváltó Krisztus-szobrot. A város feletti dombon álló látványossághoz vezető utakat és vasúti sínt sárból, kövekből és kicsavart fákból álló réteg borítja. A szobornak otthont adó Tijuca Nemzeti Parkban súlyos károk keletkeztek, és meghatározatlan időre zárva lesz a látogatók elől - közölte a park egyik munkatársa. Az 1931-ben leleplezett szobrot évente kétmillió turista látogatja meg.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való