Műsorújság
RTL Most

Halált hozó esőzés Brazíliában

Csaknem 100 halálos áldozata van az ítéletidőnek a dél-amerikai országban.
Leomlott hegyoldal Rió szegénynegyedében. A sár több házat és ott lakót temetett maga alá. Néhány holttestet már kiemeltek a mentőalakulatok. A halottakat az utca szélére tették és letakarták.

A katasztrófát a több mint egy napja szakadó eső okozta – csaknem 30 centiméternyi csapadék esett, erre pedig még nem volt példa a brazil nagyvárosban. Rió polgármestere szerint azonban a tragédiáért nem csak az időjárás okolható. Szerinte a szabálytalan és engedély nélküli építkezések fokozták a bajt.

De nem csak a város szélén fekvő szegénynegyedet érintette az esőzés. Van olyan többsávos út, amit most teljesen elborít a víz. A folyókká változott utcákon megbénult a közlekedés. Van, aki biciklivel, mások terepjáróval próbálkoznak átkelni a vízen.

Egy asszony azt mesélte, hogy pánikba esett, amikor látta, hogy egyre feljebb emelkedik a víz az otthonánál. Szomszédaival együtt végül a katasztrófavédők menekítették ki.

Egy stadion pályáján is több centis víz áll. A sportlétesítmény egyike azoknak, amelyek otthont adnak négy év múlva a foci vébének, 2016-ban pedig az olimpiának. A sportversenyek szervezői szerint azonban a játékok nincsenek veszélyben, ugyanis azokat nem az esős évszakban rendezik.

Hasonló videók

  • Nyári meleg volt hétfőn országszerte, szerdától viszont jön az igazi ősz. Átlagban tíz fokkal lesz hidegebb, de az északi országrészben a talajmenti fagy sem kizárt. A háziorvos szerint ilyenkor már érdemes pulóvert vagy kabátot húzni. A reggelek és az esték ugyanis már hidegek akkor is, ha napközben szinte strandidő van.

  • Ütközött egy szarvasbikával, aztán fának hajtott egy autós Vas megyében a 86-os úton vasárnap. A több mázsás szarvas olyan erővel csapódott a kocsinak, hogy a sofőr valószínűleg azonnal elájult, így több mint 300 métert haladt az autó az úton, mielőtt a fának ütközött. A sofőr és felesége megsérült.

  • Figyelmetlensége miatt halt meg ötéves kisfia, ezért bíróság elé kell állnia. A pest megyei Kosdon az apjuktól elcsent öngyújtóval gyújtott fel egy melléképületet tavaly nyáron két kisgyerek, egyikük még ki tudott menekülni a tűzből, a másikukat nem tudták megmenteni. A vád szerint mindezért az apa a felelős.

  • Már a nyáron is erőszakoskodott az a 26 éves budapesti férfi, aki pénteken fényes nappal Budapest belvárosában is meg akart erőszakolni egy nőt. A rendőrök térfigyelő kamerák felvételei alapján kapták el. A két korábbi eset - melyet ő maga mondott el a rendőröknek - Újpesten történt. Egy buszvégállomás közelében szemelte ki áldozatait, akiket nem tudott megerőszakolni, mert elmenekültek. De feljelentést tettek, így a férfi ügyeit most összevonják.

  • A 2005 óta működő, jelenleg az Országos mentőszolgálathoz tartozó, a motoros mentőket fenntartó alapítványnál 37-en dolgoznak, de anyagi nehézségek miatt csak 6 mentőmotorjuk van. Egy édesanya, - akinek gyermekén Vajda Márk motros mentő segített - viszonzásképp úgy döntött, hogy november közepéig 10 millió forintot gyűjtene össze egy új, életmentő motorra. Részletekért kattintson ide! 

  • A biztonsági kamera felvételein látni, ahogy a hajléktalan férfi az úttesten tántorog. Közben a járdán fiatalok gyülekeznek. Néhány másodperc múlva egy fiatal - bár barátnője próbálja visszatartani - nekifutásból megüti és feldönti a hajléktalant úgy, hogy az elesik és ők is ráesnek. Miután felállnak, magára hagyják a magatehetetlen férfit. A járdán gyülekező fiatalok sietnek a segítségére. A felvételeket egy üzlet biztonsági kamerája rögzítette még tavaly novemberben.

Legnézettebb videók