Műsorújság
RTL Most

Halált hozó esőzés Brazíliában

Csaknem 100 halálos áldozata van az ítéletidőnek a dél-amerikai országban.
Leomlott hegyoldal Rió szegénynegyedében. A sár több házat és ott lakót temetett maga alá. Néhány holttestet már kiemeltek a mentőalakulatok. A halottakat az utca szélére tették és letakarták.

A katasztrófát a több mint egy napja szakadó eső okozta – csaknem 30 centiméternyi csapadék esett, erre pedig még nem volt példa a brazil nagyvárosban. Rió polgármestere szerint azonban a tragédiáért nem csak az időjárás okolható. Szerinte a szabálytalan és engedély nélküli építkezések fokozták a bajt.

De nem csak a város szélén fekvő szegénynegyedet érintette az esőzés. Van olyan többsávos út, amit most teljesen elborít a víz. A folyókká változott utcákon megbénult a közlekedés. Van, aki biciklivel, mások terepjáróval próbálkoznak átkelni a vízen.

Egy asszony azt mesélte, hogy pánikba esett, amikor látta, hogy egyre feljebb emelkedik a víz az otthonánál. Szomszédaival együtt végül a katasztrófavédők menekítették ki.

Egy stadion pályáján is több centis víz áll. A sportlétesítmény egyike azoknak, amelyek otthont adnak négy év múlva a foci vébének, 2016-ban pedig az olimpiának. A sportversenyek szervezői szerint azonban a játékok nincsenek veszélyben, ugyanis azokat nem az esős évszakban rendezik.

Legnézettebb videók