Műsorújság
RTL Most

Szerdán érkezik Károly herceg és Kamilla

Károly herceg és Kamilla kilencnapos közép-európai útja során szerdán Magyarországra is ellátogat.
A walesi herceget és feleségét hétfőn délután a varsói elnöki palota kertjében fogadta Lech Kaczynski lengyel államfő és felesége, Maria Kaczynska.

A 61 éves Károly jószolgálati úton van, amelynek során három, volt szocialista országba látogat. Lengyelország után Magyarország, majd Csehország a következő állomások. Sólyom László magyar köztársasági elnöke meghívására március 17-e és 20- a között tesz hivatalos látogatást Magyarországon Károly és Kamilla. Az út célja, hogy a herceg erősítse Nagy-Britannia kapcsolatait a közép-európai nemzetekkel.

A brit trón várományosa, II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg fia 1948. november 14-én született. Kétszer házasodott. Első felesége Diána volt. Tizenegy évnyi házasság után elváltak. Két fiuk született, Vilmos herceg és Henrik herceg. Diana 1997. augusztus 31-én halt meg egy párizsi autóbalesetben. Károly második felesége Kamilla , aki 22 év házasság után 1995-ben vált el előző férjétől, Andrew Parker Bowles-tól. Kamilla viseli a cornwalli hercegné címet, mivel Károly egyben Cornwall hercege is. A walesi hercegné titulust, ami formailag megilletné, Kamilla az elhunyt Diána miatt nem vette fel.

Forrás: PL TVN/Független Hírügynökség

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók