Műsorújság
RTL Most

Tovább gyarapította vagyonát Berlusconi

Silvio Berlusconi 57 százalékos jövedelememelkedéssel 23 millió eurós többletet produkált 2008-ban.
A kormányfő vagyonnyilatkozata részletezi ingatlanfejlesztéseit, például azt az épületet, ami a karibi szigeten, Antiguán készül. Az amerikai Forbes magazin múlt heti, legutóbbi listáján Berlusconi és családja a 74-ik a csúcsgazdagok között. A Forbes szerint az előző évi 6 és fél milliárdról kilencmilliárd euróra nőtt a vagyona. Az olasz gazdagok között Berlusconi a harmadik az édességkirály, Michele Ferrero és a szemüveggyártó cég, a Luxottica alapítója, Leonardo Delvecchio mögött.

A 74 éves Berlusconi érdekeltségei közé tartozik a holdingcége, a Fininvest által ellenőrzött Mediaset, Olaszország legnagyobb magánteleviziós csoportja, valamint a Mondadori kiadóvállalat és a Mediolanum nevű pénzügyi szolgáltató csoport. A Mediaseté, így persze Berlusconié az AC Milan fociklub és az Il Giornale nevű újság.

A hétfőn közzétett vagyonnyilatkozatok szerint Berlusconi után a védelmi miniszter kereste a legtöbb pénzt a kormánytagok közül 2008-ban. Ignazio La Russa 517 ezer eurót vallott be. A nyilatkozatok szerint az Értékek Olaszországa nevű ellenzéki párt vezetője is szépen keresett 2008-ban: a volt korrupcióellenes bíró, Antonio Di Pietro 193 ezer eurót vallott be.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók