Műsorújság
RTL Most

Tovább gyarapította vagyonát Berlusconi

Silvio Berlusconi 57 százalékos jövedelememelkedéssel 23 millió eurós többletet produkált 2008-ban.
A kormányfő vagyonnyilatkozata részletezi ingatlanfejlesztéseit, például azt az épületet, ami a karibi szigeten, Antiguán készül. Az amerikai Forbes magazin múlt heti, legutóbbi listáján Berlusconi és családja a 74-ik a csúcsgazdagok között. A Forbes szerint az előző évi 6 és fél milliárdról kilencmilliárd euróra nőtt a vagyona. Az olasz gazdagok között Berlusconi a harmadik az édességkirály, Michele Ferrero és a szemüveggyártó cég, a Luxottica alapítója, Leonardo Delvecchio mögött.

A 74 éves Berlusconi érdekeltségei közé tartozik a holdingcége, a Fininvest által ellenőrzött Mediaset, Olaszország legnagyobb magánteleviziós csoportja, valamint a Mondadori kiadóvállalat és a Mediolanum nevű pénzügyi szolgáltató csoport. A Mediaseté, így persze Berlusconié az AC Milan fociklub és az Il Giornale nevű újság.

A hétfőn közzétett vagyonnyilatkozatok szerint Berlusconi után a védelmi miniszter kereste a legtöbb pénzt a kormánytagok közül 2008-ban. Ignazio La Russa 517 ezer eurót vallott be. A nyilatkozatok szerint az Értékek Olaszországa nevű ellenzéki párt vezetője is szépen keresett 2008-ban: a volt korrupcióellenes bíró, Antonio Di Pietro 193 ezer eurót vallott be.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

Hasonló videók

  • Tengeri buborék - ez a neve annak az új környezetkímélő vízi közlekedési eszköznek, amelyet ezen a héten tesztelnek a francia fővárosban. A leginkább egy űrkapszulára hasonlító vízitaxi jövő tavasztól már működésbe is állhat a Szajnán. Párizs mellett egyébként több más európai nagyváros is érdeklődik a hajók iránt. Azt remélik, ezekkel csökkenthetik dugókat.

  • Jogerősen 99 millió forint kártérítés jár az államtól a szegregált gyöngyöspatai roma tanulóknak. Erről szerdán döntött a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet szerint 13 éven keresztül nem csak fizikailag, hanem az oktatás színvonalában is diszkriminálták a helyi általános iskolába érkező roma fiatalokat. Külön emeleten tartották őket, egyszerre több évfolyamot tanítottak együtt és volt olyan program, amin a romák nem vehettek részt. Az EMMI szerint ők nem érintettek a perben.

  • Megtarthatja az állami kitüntetését a bicskei gyerekotthon szexuális bűncselekmények miatt elítélt egykori igazgatója. A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint, ha valakit kitüntettek, akkor a törvények értelmében utólag nem lehet elvenni tőle. A volt igazgató jogerősen nyolc év fegyházbüntetést kapott, mert éveken át molesztálta a rá bízott gyerekeket. A Jobbik törvénymódosítást nyújt be arról, hogy ha valaki méltatlanná válik egy állami kitüntetésre, akkor elvehessék tőle.

  • Nem köszöntheti virággal, és kampányszlogennel az édesanyákat az iskolák előtt a Fidesz által támogatott hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt. Grezsa István akciójáról a Híradó is beszámolt: a helyi választási bizottság a politikust eltiltotta az ilyen kampánytól, de bírságot nem szabott ki. Szekszárdi fideszes polgármestere is törvénysértő módon kampányolt, amikor osztálytermekben osztott uzsonnásdobozokat a gyerekeknek. A két politikus nem akart nyilatkozni.

  • Rákkeltő anyaggal szennyezett gyomorsavcsökkentő gyógyszert hívnak vissza a patikákból. A szennyezést a svájci gyógyszerügyi hatóság fedezte fel egy ellenőrzésen. A nitrózamin nevű anyagot, többek között laboratóriumi patkánykísérleteknél használják daganatnövesztésre. Több gyártó, összesen 19 féle terméke érintett Magyarországon.

  • Egy leszerelt katona lövöldözni kezdett szerda délután Kijev egyik hídján, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a hidat. Amikor a rendőrök egy drónt küldtek fölé, arra is rálőtt, később viszont ellenállás nélkül megadta magát. A zavartan viselkedő férfinál nem találtak robbanószerkezetet.

  • Teljes fészekaljnyi parlagi sast mérgeztek meg a napokban Békés megyében, ilyen súlyos mérgezésre 13 éve nem volt példa. Ismeretlenek egy galambtetembe rejtettek egy olyan mérget, amelyet 2008-ban betiltottak. A madarak fészkétől nem messze tették le. Négy sas és két szarka pusztult el, a természetvédelmi kár meghaladja a négymillió forintot.

Legnézettebb videók