Műsorújság
RTL Most

Mérgezett curry-vel ölt a féltékeny szerető

Londonban bűnösnek találtak egy nőt, aki megmérgezte volt szeretőjét és annak leendő menyasszonyát.
Lakhvir Singh tavaly januárban mérgezte meg 39 éves szeretőjét, és annak 21 éves menyasszonyát, pár héttel a jegyespár Bálint-napra időzített esküvője előtt. A vád szerint a nő bejutott szeretője nyugat-londoni lakásába, és a hűtőben talált maradék curryt „ízesítette meg” a rendkívül veszélyes akonitin nevű méreggel.

A farkasölő sisakvirágból kinyerhető mérgező anyagot évezredek óta ismeri az emberiség, és az ókori görögök a „mérgek királynőjének” tartották. A PA brit hírügynökség információi szerint utoljára 1882-ben történt olyan eset Angliában, amikor ezt a mérget használták.

A jegyespár este ette meg a hűtőben lévő curryt, miközben esküvői terveikről beszélgettek. Nem sokkal később mindketten rosszul lettek, és kihívták a mentőket. A férfi, Lakhvinder Cheema a kórházba szállítás után egy órával meghalt, de 21 éves menyasszonyát sikerült megmenteni az orvosoknak.

A londoni bíróság emberölés, valamint súlyos testi sértés vádjában találta bűnösnek Singh-et. Az esküdtszék azonban felmentette a nőt a mennyasszony elleni gyilkossági kísérlet vádja alól. Büntetéséről később dönt a bíróság.

A háromgyermekes, házasságban élő Singh 16 éven át volt Cheema szeretője, de kapcsolatuk véget ért, amikor a férfi megismerkedett későbbi menyasszonyával. A vád szerint Singh ezt nem tudta elviselni, és a 2009 januárjában történt mérgezés előtt hónapokon át próbálta megakadályozni a házasságot különböző fenyegetésekkel - írta a Telegraph című brit lap.

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók