Műsorújság
RTL Most

Viharba került az ausztrál vitorláslány

10 méteres hullámok ostromolták Jessica Watson hajóját, aki legfiatalabbként akarja megkerülni a földet.
"Legalább tíz évet öregedtem" - írta Watson, aki hurrikán erejű szélről és 10 méteres hullámokról számolt be. "Azon pillanatok egyike volt, amikor megkérdeztem magamtól, miért is csinálom ezt az egészet" - tette hozzá.

Watson október 18-án hagyta el Sydney kikötőjét rózsaszínű vitorlásán, hogy nyolc hónap alatt 23 ezer tengeri mérföldet megtéve a legfiatalabbként hajózza körbe a Földet. Most körülbelül az út felénél jár.

Mint írta, a vihar idején nem mert a fedélzeten lenni, hanem a kabinban gubbasztott és az automata vezérlésre bízta magát.

"Nem úsztuk meg sértetlenül a kalandot, több kisebb kár is keletkezett, de szerencsére nem olyan súlyos, hogy fel kéne adnunk" - írt többes számban magáról és hajójáról a lány, aki azt is közölte, hogy vasárnapra már 3 méteresre szelídültek a hullámok és delfinek úszkáltak körülötte.

Watson útjával kapcsolatban többen is kételyeket fogalmaztak meg az ősszel. Miután szénszállító hajónak ütközött egy tesztút során, azt mondták túl fiatal és túl tapasztalatlan egy ilyen vállalkozáshoz.

A legfiatalabb földkörüli vitorlázó cím egyébként jelenleg egy honfitársáé. Jesse Martin 1999-ben 18 évesen állította be a rekordot.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók