Műsorújság
RTL Most

40 év után feloszlik a Scorpions

Több mint negyven évvel megalakulása után feloszlik a Scorpions nevű német rock zenekar.
„Igen, befejezzük” - jelentette ki a zenekart 1965-ben megalapító Rudolf Schenker gitáros a Bild am Sonntag című német lapnak nyilatkozva. „Az utolsó lemezünkön dolgozunk, és készülünk utolsó turnénkra” - mondta el a gitáros. A zenekar énekese, a 61 éves Klaus Meine elmondta, hogy a „Sting In The Tail” című lemez március 19-én jelenik majd meg, amelyet két- vagy hároméves búcsúturné követ majd.

A zenekar legnagyobb sikerét a „Wind of Change” című számukkal érte el, amely 1990-ben, néhány hónappal a Berlini Fal leomlása után jelent meg. A Scorpions magalakulása óta több mint százmillió lemezt adott el világszerte.

„Mindent elértünk, amit egy rock zenekar csak elérhet” - jelentette ki Meine.

Forrás: AFP/ Független Hírügynökség

Hasonló videók

  • Előkerült az eltűntnek hitt sportoló. Magát Krisztina súlyemelőnek a héten kellett volna kiutaznia a thaiföldi világbajnokságra, a sportoló viszont nem jelent meg a repülőtéren. A szövetségi kapitány úgy nyilatkozott az állami hírügynökségnek, hogy fogalma sincs mi történhetett a sportolóval. Híradónk vasárnap elérte a súlyemelőt, aki azt mondta, sérülése miatt nem repült el a VB-re, és erről tájékoztatta a szövetséget is.

  • Már a nyíregyházi kórházat is készenlétbe helyezték, annyira sok a súlyosan kiszáradt, szalmonellagyanús hajdúsámsoni gyerek. Több mint 330-an lettek rosszul a helyi iskolában, a szülők azt sejtik, a menzai ebédtől. A debreceni klinikán már nincs hely. Úgy tudjuk, néhány beteg iskolást a berettyóújfalui kórházban is kezelnek.

  • Munkagépnek rohant és meghalt egy száguldó motoros szombaton a 3-as úton Bükkábrányban. A Bács-Kiskun megyei Bócsán pedig egy elszabadult traktor okozott balesetet a szüreti felvonuláson. Majdnem az előtte haladó jármű pótkocsijához szorított két kisgyereket, az őket mentő szülők közül sérültek meg hárman.

  • Megsérült két pirotechnikus, amikor telepítés közben felrobbant a tűzijáték szombat délután Kazincbarcikán. A robbanásokról felvételeket készített a közeli panelház egyik lakója. A városban este koncerttel és tűzijátékkal ünnepelték volna a város születésnapját. Az előkészületek során viszont az egyik gyújtószerkezet aktiválta magát.

  • Akár 25 százalékkal is drágulhat az alma - állítja a Zöldség Gyümölcs Terméktanács. Úgy számolnak, hogy 300 és 500 forint között lesz kilója a következő hónapokban. Ennek oka, hogy a szélsőséges időjárás miatt kevesebb alma termett, még fele sem a tavalyinak. Ráadásul Európa szerte hasonló a helyzet.

  • Film készült a világhírű operaénekes, Luciano Pavarotti életéről. A filmet az Oscar-díjas Ron Howard rendezte, és Magyarországon először a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be. A gálavetítés alkalmával Miskolcra jött a művész özvegye, aki a híradónak nemcsak arról beszélt, hogy tetszett-e neki a film, hanem arról is, milyen férj volt Pavarotti.

  • A Once/Egyszer egy ír utcazenész és egy cseh lány elsőre lehetetlennek tűnő szerelméről szól. A zenés darab alapjául szolgáló film 2008-ban megkapta a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat. A musicalt most a Madách Színház is bemutatja. A darab különlegessége, hogy a színpadon játszó színészek zenészek is egyben.

Legnézettebb videók