Műsorújság
RTL Most

Elege van Chaveznek a kapitalizmusból

Szocialista szappanoperákat vár a filmkészítőktől a venezuelai elnök, mivel szerinte túl sok a kapitalizmus a televízióban.
"Kubában is játszanak szappanoperákat, de azok nem kapitalisták, hanem szociális tartalmúak és szellemiségűek, tehát szocialista szappanoperák"- mondta Chavez rendezők és forgatókönyvírók egy csoportjának szokásos heti, elnöki rádiós- és tévéműsorában, az "Alo Presidente"-ben

"Mi is csinálhatunk jó mozikat, nem kapitalistákat, amelyek mérgezik és bujtogatják gyerekeinket, amely drogozásba és bűnbe viszi őket" - jelentette ki a venezuelai elnök, aki 2006-ban nyitotta meg a Villa del Cine (Vijja de Szine) nevű filmgyárat a főváros, Caracas mellett.

Fenyegetés az üzleti vállalkozásoknak

Megfenyette az üzleti vállalkozásokat a venezuelai elnök. Hugo Chavez szokásos heti műsorában bejelentette, hogy bezáratja azokat a cégeket, amelyek árat emelnek azután, hogy a múlt héten leértékelték Venezuela nemzeti valutáját.

Chavez azt mondta: "méretétől függetlenül minden vállalkozást államosítanak, amelyik részt vesz a burzsoázia spekulációs játékában."

Venezuelában mintegy 25 százalékos az infláció, amely a legnagyobb a latin-amerikai államok közül. A venezuelai ellenzék szerint a nemzeti valuta, a bolivar leértékelését a Chavez által irányított kormány túlköltekezése okozta.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Legnézettebb videók