Műsorújság
RTL Most

Kiütötték Berlusconi fogait

A milánói dóm egy miniatűr másával ütötték arcon az olasz kormányfőt.
Egy milánói nagygyűlés után osztogatott aláírásokat Silvio Berlusconi, amikor a tömegből egy férfi arcon dobta a milánói dóm miniatűr fém változatával. Emiatt az olasz kormányfőnek felszakadt az ajka, és az orra vére is eleredt. Testőrei az autójába tuszkolták, de ő néhány perc múlva kiszállt a kocsiból, hogy megnyugtassa híveit: minden rendben van vele.

A rendőrség a támadás után őrizetbe vette a férfit, akit a tömeg kis híján meglincselt. A 42 éves Massimo Tartaglia tettére egyelőre nem adott magyarázatot, de kiderült, már 10 éve pszichiátriai kezelés alatt állt. Zsebében gázsprayt és egy feszületet találtak.

Berlusconit egy milánói kórházba vitték az incidens után. Orvosai szerint kitört két foga és orra is megrepedt. Az olasz kormányfőt műteni nem kellett, de megfigyelésre két-három napig benntartják. Olasz sajtóhírek szerint a támadó apja telefonon fel akarta hívni Berlusconit, de nem tudott beszélni vele.

Nem ez volt az első eset, hogy Berlusconit megtámadták: 2004 szilveszterén Rómában egy fiatalember megütötte egy kameraállvánnyal. A kormányfő akkor is könnyebb sérüléseket szerzett.

Legnézettebb videók