Műsorújság
RTL Most

Ezer emberrel borult fel a komp

A tragédiát az okozhatta, hogy pánik tört ki a túlzsúfolt hajó fedélzetén.
A baleset akkor történt, amikor az ország egyik legnagyobb utasszállító hajójának számító MV Coco-4 jelzésű, háromszintes komp a folyóparti Nazirpur település kikötőjébe érkezett. A komp Banglades fővárosából, Dakkából tartott Bhola szigetére, hogy az utasok hazatérhessenek falvaikba az Íd al-Adhá nevű, 3 napos muzulmán ünnepre. A rendőrkapitány szerint a tragédiát az okozhatta közvetlenül a cél előtt, hogy a túlzsúfolt hajó fedélzetén előbb pánik tört ki, majd a beállt káoszban az emberek egymást taposták halálra.

A baleset helyszínén az utasok több ezer rokona gyűlt össze a Tentulia folyó partján, 250 kilométerre délre a fővárostól, Dakkától. A kompon több mint ezren zsúfolódtak össze. A szerencsétlenség után többen sikeresen partra úsztak, de voltak, akiket sikerült kimenteni a vízből. A sérültek pontos száma, és az, hogy hányan élték túl a tragédiát, még nem ismert. A kompon a hivatalos előírások szerint csupán 665-en utazhattak volna.

Bangladesben gyakoriak a komp- és hajóbalesetek. Az ázsiai országot mintegy 230 folyó hálózza be, a hajók, és kompok biztonsági előírásait kevéssé tartják be, és sokszor túlzsúfolják utasokkal a vízi járműveket.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Legnézettebb videók