Műsorújság
RTL Most

Sztárolják a tolvajt az internetezők

A tolvaj a biztonsági előírások sorozatos megszegését használta ki.
A csevegések olyan témák körül folynak, mint „Musulint elnöknek!”, vagy: „Megalakult a Tony Musulin rajongói klub”, vagy: „A világ a tied: Tony az év sofőrje!”, vagy: „Ő az ország rablója, éljen!”, vagy: „Tony megoldja a válságot a 11,6 millióval”. És így tovább, írja az AFP, amely szerint a sofőrt valóságos hősnek állítják be a kommentek, mert egyetlen lövés, illetve erőszak nélkül hajtotta végre a rablást, amit sokan bravúrnak írnak le.

A Loomis svéd pénzszállító cégnél tíz éve dolgozó 39 éves Tony Musulin csütörtök délelőtt tűnt el a francia jegybank pénzszállítmányával, amíg két kollegája rövid időre kiszállt a furgonból a cég lyoni székhelyén. Az üres járművet három órával később a rendőrség megtalálta, nem messze az irodától. Rövidesen a sofőr lett a gyanúsított. Musulin nyomtalan tűnt el, és a rendőrség szerint alaposan előkészítette akcióját: október végén bankszámláit lezárta, lakhelyéről elköltözött és a lakást teljesen kiürítette.

A pénz, amellyel a lyoni bankfiókokat kellett volna feltöltenie a pénzszállítóknak, 49 csomagban volt szétosztva. A nyomozást nehezíti, hogy az ellopott bankjegyek számát nem jegyezték fel. A rendőrség szerint a sofőr a biztonsági előírások megszegését használta ki. A furgon ugyanis egyszerre nem szállíthatott volna hét millió eurónál nagyobb összeget. Ráadásul a jegybankból a furgonnak egyenesen a célállomásra kellett volna mennie, mivel tilos egyszerre több helyre szállítani nagyobb összeget, és tilos az is, hogy útközben megálljon a kocsi, és abból a biztonsági őrök kiszálljanak.

Azt nem tudják még a nyomozók, hogy honnan tudott előre Musulin az előírások sorozatos megszegéséről, amire tervét építette. Az valószínű, hogy a Loomis biztosítója nem fogja fedezni a kárt. A rendőrség kizárta a túszejtést vagy annak lehetőségét, hogy a sofőrt valaki kényszerítette az önrablásra. Kollegái szerint a sofőr egyedülálló, szűkszavú ember volt, aki többször is azért morgott az elmúlt hónapokban, hogy nem fizetik meg rendesen, és ezért a bankárokat és a vállalkozókat tartotta felelősnek. Franciaországban egy pénzszállító cég alkalmazottja átlagosan nettó 1200 eurót keres pályája elején, és nettó 1500 eurót húsz év munkaviszony után.

Legnézettebb videók