Műsorújság
RTL Most

Sztárolják a tolvajt az internetezők

A tolvaj a biztonsági előírások sorozatos megszegését használta ki.
A csevegések olyan témák körül folynak, mint „Musulint elnöknek!”, vagy: „Megalakult a Tony Musulin rajongói klub”, vagy: „A világ a tied: Tony az év sofőrje!”, vagy: „Ő az ország rablója, éljen!”, vagy: „Tony megoldja a válságot a 11,6 millióval”. És így tovább, írja az AFP, amely szerint a sofőrt valóságos hősnek állítják be a kommentek, mert egyetlen lövés, illetve erőszak nélkül hajtotta végre a rablást, amit sokan bravúrnak írnak le.

A Loomis svéd pénzszállító cégnél tíz éve dolgozó 39 éves Tony Musulin csütörtök délelőtt tűnt el a francia jegybank pénzszállítmányával, amíg két kollegája rövid időre kiszállt a furgonból a cég lyoni székhelyén. Az üres járművet három órával később a rendőrség megtalálta, nem messze az irodától. Rövidesen a sofőr lett a gyanúsított. Musulin nyomtalan tűnt el, és a rendőrség szerint alaposan előkészítette akcióját: október végén bankszámláit lezárta, lakhelyéről elköltözött és a lakást teljesen kiürítette.

A pénz, amellyel a lyoni bankfiókokat kellett volna feltöltenie a pénzszállítóknak, 49 csomagban volt szétosztva. A nyomozást nehezíti, hogy az ellopott bankjegyek számát nem jegyezték fel. A rendőrség szerint a sofőr a biztonsági előírások megszegését használta ki. A furgon ugyanis egyszerre nem szállíthatott volna hét millió eurónál nagyobb összeget. Ráadásul a jegybankból a furgonnak egyenesen a célállomásra kellett volna mennie, mivel tilos egyszerre több helyre szállítani nagyobb összeget, és tilos az is, hogy útközben megálljon a kocsi, és abból a biztonsági őrök kiszálljanak.

Azt nem tudják még a nyomozók, hogy honnan tudott előre Musulin az előírások sorozatos megszegéséről, amire tervét építette. Az valószínű, hogy a Loomis biztosítója nem fogja fedezni a kárt. A rendőrség kizárta a túszejtést vagy annak lehetőségét, hogy a sofőrt valaki kényszerítette az önrablásra. Kollegái szerint a sofőr egyedülálló, szűkszavú ember volt, aki többször is azért morgott az elmúlt hónapokban, hogy nem fizetik meg rendesen, és ezért a bankárokat és a vállalkozókat tartotta felelősnek. Franciaországban egy pénzszállító cég alkalmazottja átlagosan nettó 1200 eurót keres pályája elején, és nettó 1500 eurót húsz év munkaviszony után.

Hasonló videók

  • Ne avatkozzon be az olasz belpolitikába, ezt üzente a római külügyminiszter Orbán Viktornak. A kormányfő szombaton az Olasz Testvérek szélsőjobboldali párt rendezvényén azt mondta, azzal, hogy Matteo Salvini pártját kizárták a koalícióból, gyakorlatilag leválasztották a népet a kormányról. A Momentum szerint egyre kevesebb szövetségese van Orbán Viktornak Európában.

  • A mentősök jelentős része nem érzékeli a júliusi 8%-os béremelést - ezt állítja az érdekképviseletük. Szerintük ugyanis igaz, hogy nyáron emelkedett az alapbér, ám ezzel párhuzamosan elvették a legrosszabbul keresők bérkiegészítését. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint viszont a legalacsonyabb keresetűek hónapok óta emelt juttatást kapnak, és 2022-ig további jelentős béremelésre számíthatnak.

  • Nyolc helyszínen osztottak egyszerre olcsó krumplit Újbudán szombaton, 30 forint volt kilója. Az akciót az újbudai önkormányzat szervezte, a zöldséget több helyen önkormányzati képviselőktől lehetett átvenni. Aki vett belőle, szórólapot is kapott, a Fideszes polgármester arcképével. Az önkormányzatot hiába kerestük, a DK szerint a Fidesz szavazatokat vásárol az önkormányzati választás előtt.

  • Órákat várnak és túl későn hívnak mentőt a magyarok, ha infarktusuk van. Ezzel magyarázza a Kardiológusok Társaságának elnöke, hogy miért halnak meg sokan a szívroham utáni első évben. Ráadásul egyre több a fiatal beteg. A társaság egész napos rendezvényen hívta fel a figyelmet arra, hogyan lehet megelőzni a szívbetegségeket. Az egészséges táplálkozásnak is nagy szerepe van a megelőzésben. Egy dietetikus kérdeztünk arról, mire kell legjobban odafigyelni. A szakemberrel készített interjút megnézhetik ITT

  • Mindketten tudnak majd járni, ezért harcolnak - ezt mondta az RTL Híradónak a tatabányai anya, akinek legkisebb fiánál is SMA-t, vagyis gerincvelő eredetű izomsorvadást diagnosztizáltak. Tavaly a középső gyereknél állapították meg a betegséget. A 3 és fél éves Dani a kezeléseknek köszönhetően sokat fejlődött, ugyanez az út vár a másfél éves Bercelre is.

  • Tanzániai üdülésén egy amerikai pár vízbe merített kabinban lakott egy turistaközpontban. A férfi a minap alámerült, hogy ott mutassa meg az őt filmező barátnőjének a jegygyűrűt, és kézzel írt szívhez szóló üzenetét. De nem bírta ki, és menyasszonya szeme láttára megfulladt. Figyelem, a következő téma sokakat érzékenyen érinthet.

  • Földrengés volt Albániában, magyarok nincsenek a sérültek között. A balkáni országot 5,8-as erősségű földmozgás rázta meg szombaton. Száznál többen megsérültek, sok épület megrongálódott. Az RTL Híradónak egy kint dolgozó magyar utazásszervező azt mondta, többen az utcán, vagy épp a tengerparton töltötték az éjszakát.

  • Előkerült az eltűntnek hitt sportoló. Magát Krisztina súlyemelőnek a héten kellett volna kiutaznia a thaiföldi világbajnokságra, a sportoló viszont nem jelent meg a repülőtéren. A szövetségi kapitány úgy nyilatkozott az állami hírügynökségnek, hogy fogalma sincs mi történhetett a sportolóval. Híradónk vasárnap elérte a súlyemelőt, aki azt mondta, sérülése miatt nem repült el a VB-re, és erről tájékoztatta a szövetséget is.

  • Már a nyíregyházi kórházat is készenlétbe helyezték, annyira sok a súlyosan kiszáradt, szalmonellagyanús hajdúsámsoni gyerek. Több mint 330-an lettek rosszul a helyi iskolában, a szülők azt sejtik, a menzai ebédtől. A debreceni klinikán már nincs hely. Úgy tudjuk, néhány beteg iskolást a berettyóújfalui kórházban is kezelnek.

Legnézettebb videók