Műsorújság
RTL Most

Hentest tüntetett ki a brit királyné

A férfi golyóstollal a füle mögött vette át kitüntetését, amit a több évtizedes szolgálataiért kapott.
A sajtó szerint Williams természetesen nem akart az uralkodó előtt munkaruhában megjelenni, vagyis a brit hentesekre jellemző fehér kalapban és a kötényben, de szándékosan hagyta a füle mögött a szakmáját jelző tollat, mert így akarta jelezni, hogy büszke a foglalkozására.

„Ez a hentesek jellegzetessége. Az ácsoknak ceruzájuk van, nekünk pedig golyóstollunk. Egyszer fordult elő, hogy nem volt nálam a toll, amikor kellett volna: az esküvőmön” - nyilatkozta a BBC-nek a 49 éves wales-i férfi. Azt is elárulta, hogy sokan szóltak neki a füle mögé tett tollról azok közül, akik vártak a saját kitüntetésükre a Buckingham palotában.

„Azt mondtam nekik: ha a királynőnek esetleg pulyka kell, fel kell írnom majd, hogy mekkorára van szüksége” - mesélte nevetve a hentes.

„A királynő látta a tollat és mosolygott” - mondta a Daily Mail nevű lapnak Williams, aki korábban több díjat ki kapott húsból készült alkotásaiért. „Úgy tekintem az uralkodó kitüntetését, mint a régi vágású hentes-szakma elismerését, és szerintem a toll a fül mögött a független, bolti hentesek jelképe”- nyilatkozta a lapnak az újdonsült lovag.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Legnézettebb videók