Műsorújság
RTL Most

Kitombolta magát Ketsana

Csaknem 500 ember halt meg a Délkelet-Ázsián végigsöprő tájfun miatt.
A vietnámi hatóságok szerint az országon átvonult Ketsana tájfun miatt már 86-an haltak meg, 16 embert pedig még keresnek. A tragédiát főként a földcsuszamlások okozták, miután a hegyvidéki területek talaját átáztatta az eső, és több településre sárlavina zúdult.

Kambodzsában az áradások végezték a legtöbb pusztítást. Az indokínai országban 14 áldozata van a szélsőséges időjárásnak. Bár a tájfun szerdán trópusi viharrá „szelídült”, még így is olyan mennyiségű csapadékot szállít, hogy számos települést teljesen ellepett a víz. A legsúlyosabb helyzet a híres Angkor melletti városban, Sziem Reapban alakult ki, ahol a Ketsana még mindig erős széllökései lakóházakat tettek tönkre. A segélyszervezetek szerint ezrek otthonát rombolta le a ciklon.

A Fülöp-szigetekre még a hét végén csapott le a Ketsana. A szigetországban a legfrissebb adatok szerint már 277-en haltak meg, miután négy évtizede nem látott mennyiségű eső zúdult a fővárosra, Manilára és a környék tartományaira. A hatóságok szerint az adatok nem véglegesek, 42 embert ugyanis még mindig nem találtak meg.

A szükségszállásokon összezsúfolódott embereknek magyar egészségügyi szakemberek is segédkeznek. A Baptista Szeretetszolgálat háromfős csoportjának tagjai - egy orvos, egy ápoló és egy segélymunkás - szerda este indult útnak Ferihegyről.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség, RTL Híradó

Legnézettebb videók