Műsorújság
RTL Most

Sztárparádé a Velencei Filmfesztiválon

George Clooney, Charlize Theron és Nicholas Cage is ott lesz a versenyen.
Húsz éve először nyithatta meg olasz film a velencei fesztivált. A Cinema Paradisóért Oscar-díjat kapott Giuseppe Tornatore BAARIA című filmje a rendező szülővárosában, a szicíliai Bagheriában, helyi dialektusban Baariában játszódik. Egy családtörténetet mesél el, amely az 1930-as évektől kezdve csaknem egy évszázadot ölel át. A 25 millió eurós - körülbelül 7 milliárd forintos - költségvetésű filmeposz minden idők legdrágább olasz filmje.

Az idei fesztivál zsűrijét a tajvani rendező, Ang Lee vezeti, annak ellenére, hogy mint mondja, nem hisz az ilyen versenyekben.

„Minden jó filmnek más és más az értéke, amit lehetetlen összehasonlítani” - mondta a Túl a Barátságonnal Oscar-díjat nyert Lee.

A Kóla, puska, sültkrumpli szókimondásáról ismert rendezője, Michael Moore az amerikai fegyverlobbi, a Bush család és az egészségügy kritizálása után ezúttal a gazdasági válságról készített filmjét mutatja be Velencében, ahova olyan sztárok is elhozzák alkotásaikat, mint George Clooney, Charlize Theron, Nicholas Cage vagy az Ocean’s Eleven rendezője Steven Sodebergh.

Legnézettebb videók