Műsorújság
RTL Most

Verekedés a dél-koreai parlamentben

öbb tucatnyian megsérültek, és egy képviselőt kórházba kellett szállítani.
A verekedés azután tört ki a dél-koreai törvényhozás épületében, hogy a házelnök szavazásra bocsájtotta a törvényt, amelyről több hónapig tartó tárgyalások után sem jutott megegyezésre kormány és ellenzék. A hatalmon lévő konzervatív Nagy Nemzeti Párt képviselői körbevették a házelnök pódiumát, miközben társaik a fő terembe vezető ajtókat székekkel elbarikádozó ellenzéki képviselőkkel csaptak össze.

A konzervatív képviselőknek végül sikerült átjutniuk az ajtókat eltorlaszoló ellenzékieken, és csatlakozni tudtak a házelnök pódiumát védő társaikhoz. A szavazást meg tudták tartani, és elfogadták a sokat támadott törvényt.

A Li Mjung Bak dél-koreai elnök által támogatott törvény lehetővé teszi cégeknek, köztük újságoknak, hogy nagyobb részesedét szerezzenek földi sugárzású, és kábeltelevíziókban. Az államfő szerint ez a lépés új munkahelyeket teremt, és növeli a versenyhelyzetet. Az ellenzék azonban azzal vádolja az elnököt, hogy a törvénnyel lehetőséget ad a konzervatív lapoknak, és nagyvállalatoknak a televíziós hálózatok irányítására, korlátozva az információ szabad áramlását.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók