Műsorújság
RTL Most

Kigyulladt a sokkolótól a bennszülött

A férfi benzines palackkal és öngyújtóval a kezében rohant a rendőrök felé, akik önvédelemből lőttek.
A 36 éves férfi harmadfokú égési sérüléseket szenvedett testének tíz százalékán, és helikopterrel kellett kórházba szállítani a Nyugat-Ausztráliában található kis bennszülött közösségből. A szövetségi állam rendőrfőkapitánya újságírók előtt azt mondta, hogy a nemrég szabadult férfi erőszakos bűnözőként ismert, így amikor egy öngyújtóval és benzinnel teli palackkal elkezdett a rendőrök felé rohanni, a rendfenntartók, testi épségüket féltve, a Taserrel lőttek rá.

A férfi abban a pillanatban lángra kapott, hogy az orrnyergét eltalálták az ötvenezer voltos elektromos ütést leadó sokkolóval. A férfi testvére a The Australian című lapnak nyilatkozva elmondta: testvére benzingőzzel kábította magát az eset előtt, és arca csupa benzin lehetett.

A rendőrség ugyanakkor még vizsgálja annak lehetőségét, hogy a férfi kezében lévő öngyújtó okozta a tüzet. A rendőrfőkapitány pedig elismerte, hogy a rendőrség embereinek azt tanácsolták, ne vessék be a Tasert, ha gyúlékony anyagok vannak a közelben.

Az eset pár héttel azután történt, hogy az ausztráliai Queensland államban egy férfi meghalt, miután 28-szor lőtték meg Taserrel. Áprilisban pedig Alice Spring üdülővárosában ölt meg egy férfit a sokkoló.

A támadók mozdulatlanná tételére kifejlesztett amerikai szerkezet az Amnesty International nevű nemzetközi jogvédő szervezet adatai szerint 2001-es bevezetése óta több mint háromszáz ember halálát okozta világszerte.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Legnézettebb videók