Híradó

2009.06.18. 09:03 (csütörtök)

Puma karmaiból mentette ki gyermekét

Puma karmaiból mentette ki gyermekét

Egy kanadai anya puszta kézzel üldözött el egy pumát, amelyik rátámadt hároméves lányára.

A pumatámadás még kedden késő délután történt a Vancouvertől északra található Brackendale város közelében. Maureen Lee kutyát sétáltatott, és bogyókat szedett három éves lányával, amikor a fák közül egy puma ugrott ki, egyenesen a kislányra támadva. A vadállat feldöntötte a Mayát, aki a hátára került, miközben a felette álló puma a mancsát a fejére tette.

Az anya a CBC kanadai televíziónak nyilatkozva elmondta: tudta, hogy gyorsan kell cselekednie, és azonnal az állat és lánya közé ugrott, lerázta magáról a pumát, majd Mayát felkapva elrohant. A kislány a bal karján, és a fején szerzett sérüléseket, de jól gyógyul, és alig várja, hogy visszamehessen az óvodába, és elmesélhesse történetét - mondta el Lee.

A lány apja, Pablo Espinosa elmondta, hogy Maya azt gondolta, hogy a nagymacska csak játszani akart. „Miért nem játszott szépen a cica?” - kérdezte a kislány a család szomszédjának elmondása szerint.

A kislányra támadt fiatal hím pumát az eset után négy órával becserkészték és kilőtték a kanadai természetvédelmi hatóság emberei, akik még két, a környéken ólálkodó pumát keresnek. Az elmúlt tíz napban harminc jelentés érkezett pumával való találkozásról a területen, ahol szombaton már kilőttek egy kutyákra támadó nagymacskát.

Szakértők szerint a szombaton kilőtt puma azért támadt, mert éhes volt, míg a kislányra ugró fiatal és egészséges állat feltehetően csak a vadászatot gyakorolta.

Forrás: AFP/cbc.ca/Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való