Műsorújság
RTL Most

26 műtétet vallott be Juscsenko

Viktor Juscsenko beismerte plasztikai műtéteit. 2004 óta huszonhat operáción esett át.
Viktor Juscsenko egy szerdai sajtótájékoztatón ismerte el, hogy az elmúlt négy év során huszonhat műtétet hajtottak végre rajta. Az ukrán államfő kiemelte, hogy most első ízben beszél minderről nyíltan és őszintén. Juscsenko elmondta, hogy a több órát igénybe vevő műtéteket legtöbbször péntek esténként végezték rajta, amikor mindenki más már víkendezni indult. Ezzel szemben ő a rendszerint rendkívüli fájdalommal járó beavatkozásokat követő hétfői napokon kénytelen volt kipihent ember benyomását keltve megjelenni a hivatalában.

Mindeddig az elnöki kancellária korábban több ízben cáfolta azt a híresztelést, hogy Viktor Juscsenko plasztikai műtéteken esett át - igaz, a most bevallott műtétek jellegéről az elnök ezúttal sem beszélt. A korábbi hivatalos álláspont szerint csupán bőrhámlasztó eljárásokat végeztek rajta. Mint ismeretes, 2004-ben egy - az ukrán titkosszolgálat vezetőjének hétvégi házában elköltött - vacsorát követően Juscsenkónál az orvostudomány szempontjából addig példátlan dioxin-mérgezést diagnosztizáltak.

Időközben az angliai önkéntes száműzetésben élő egykori befolyásos orosz politikus-üzletember, Borisz Berezovszkij bejelentette, hogy tudomása szerint 2004-ben maga Vlagyimir Putyin, akkori orosz elnök rendelte el az ellenzéki és nyíltan oroszellenes ukrán elnökjelölt megmérgezését, s erre bizonyítékai is vannak. Berezovszkijt a brit titkosszolgálat adatai szerint már több ízben próbálta meg eltenni láb alól a moszkvai kormányzat.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók