Műsorújság
RTL Most

26 műtétet vallott be Juscsenko

Viktor Juscsenko beismerte plasztikai műtéteit. 2004 óta huszonhat operáción esett át.
Viktor Juscsenko egy szerdai sajtótájékoztatón ismerte el, hogy az elmúlt négy év során huszonhat műtétet hajtottak végre rajta. Az ukrán államfő kiemelte, hogy most első ízben beszél minderről nyíltan és őszintén. Juscsenko elmondta, hogy a több órát igénybe vevő műtéteket legtöbbször péntek esténként végezték rajta, amikor mindenki más már víkendezni indult. Ezzel szemben ő a rendszerint rendkívüli fájdalommal járó beavatkozásokat követő hétfői napokon kénytelen volt kipihent ember benyomását keltve megjelenni a hivatalában.

Mindeddig az elnöki kancellária korábban több ízben cáfolta azt a híresztelést, hogy Viktor Juscsenko plasztikai műtéteken esett át - igaz, a most bevallott műtétek jellegéről az elnök ezúttal sem beszélt. A korábbi hivatalos álláspont szerint csupán bőrhámlasztó eljárásokat végeztek rajta. Mint ismeretes, 2004-ben egy - az ukrán titkosszolgálat vezetőjének hétvégi házában elköltött - vacsorát követően Juscsenkónál az orvostudomány szempontjából addig példátlan dioxin-mérgezést diagnosztizáltak.

Időközben az angliai önkéntes száműzetésben élő egykori befolyásos orosz politikus-üzletember, Borisz Berezovszkij bejelentette, hogy tudomása szerint 2004-ben maga Vlagyimir Putyin, akkori orosz elnök rendelte el az ellenzéki és nyíltan oroszellenes ukrán elnökjelölt megmérgezését, s erre bizonyítékai is vannak. Berezovszkijt a brit titkosszolgálat adatai szerint már több ízben próbálta meg eltenni láb alól a moszkvai kormányzat.

Forrás: Független Hírügynökség

Hasonló videók

  • Újabb, immár a második kiállítás nyílt Maurer Dóra munkáiból a brit fővárosban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nyár óta a világ egyik legnagyobb kortárs múzeumában, a Tate Modernben láthatók a magyar művésznő munkái – pár napja pedig egy dél-londoni magángalériában is kiállítása nyílt.

  • Egy szélsőjobboldali félkatonai szervezet járőrözik Szlovéniában a horvát határon, menekültekre vadászva. Bár a csoport vezetőjét a szlovén bíróság tavaly több hónapos börtönbüntetésre ítélte, ahogy kiszabadult, újraindította a milíciát. A korábban gyilkossági kísérletért is elítélt egykori futballhuligán szerint a szlovénoknak fel kell készülniük egy fegyveres konfliktus lehetőségére.

  • Állami milliárdokból épült, a tandíj évente csaknem három millió forint, és a város első embere is beíratta a gyerekét. A Népszava írta meg először a debreceni polgármesterről, hogy a nemrég átadott Nemzetközi Iskolába jár a gyermeke. A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz szétverte a közoktatást, ahonnan elit iskolákba menekül. Debrecen polgármestere azt közölte: ösztöndíjrendszert vezetnek be, hogy a tehetséges gyerekek számára ne legyen akadály a tandíj.

  • Halottak aláírása is szerepel a Munkáspárt és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeinek ajánlóívén Zuglóban. A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula Híradónknak azt mondta, szerinte provokáció történt. A Mi Hazánk Mozgalom szerint ha a vádak igazak, az súlyos etikai vétség, ami kizárással jár. A helyi választási iroda hat eset miatt tett feljelentést.

  • Jövőre is sereghajtó lesz a magyar minimálbér a visegrádi országok rangsorában. A lengyel ugyanis átszámítva várhatóan bruttó 200 ezer forintra, a szlovák 190 ezerre, a cseh pedig 180 ezerre emelkedik január elsejétől. Magyarországon havi 161 ezer forint lesz a legkisebb kötelező fizetés - ezer forinttal több, mint Romániában. A legnagyobb szakszervezeti tömörülés a jövő évi bérmegállapodás újra tárgyalását kezdeményezi a kormánynál.

  • Tarlós István belső vizsgálatot indít, az ellenzék a fővárosi közbeszerzési bizottsággal vizsgálná ki újra a budapesti patkányirtásra vonatkozó korábbi pályázatot. Mindezt azután, hogy a bíróság hétfőn hatályon kívül helyezte a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozatát, miszerint elutasították a pályázaton vesztes, a patkányirtást előtte 47 évig végző cég fellebbezését.

  • A rendőrség is kivonult éjjel a Puskás Arénához, ahol keddre virradóra órákon át bömböltették egy német metálzenekar új dalát. A környéken élők arra gyanakodtak, hogy a novemberre elkészülő stadionban hangpróbát tart a kivitelező. A hangos zenétől többen aludni sem tudtak. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint műszaki hiba történt.

  • Az őslakók saját maguk kénytelenek szembeszállni az amazóniai esőerdők pusztítóival - az erdőtüzeket 99 százalékban ugyanis emberek okozzák a Human Rights Watch nevű emberjogi szervezet szerint. A brazil állam semmit nem tesz a fakitermelő vállalatok megfékezésére, amelyek nem válogatnak a módszerekben, hogy újabb és újabb területeket tudjanak kiaknázni.

  • Súlyosan megsérült kirándulót mentettek a tűzoltók Pest megyében. Az idős túrázó egyedül ment a Telki melletti erdőbe, hétfőn kora este. Már sötétedett, amikor elhagyta a kijelölt útvonalat, és eltévedt. Miközben próbált kijutni, elesett, és megsérült. A tűzoltók végül megtalálták, és hordágyon vitték ki az erdőből.

Legnézettebb videók