Műsorújság
RTL Most

Nászútjukon ölte meg feleségét

Lekapcsolta a levegőt felesége búvárkészülékéről és a víz alatt tartotta.
A 32 éves David Gabriel Watsont csupán emberölésben, nem pedig gyilkosságban találta bűnösnek az esküdtszék Brisbane-ben. A bíró végül négy és fél év börtön szabott ki, ami egy év múlva felfüggesztett büntetéssé válik.

Watson és Christina nevű 26 éves felesége a 11 nappal korábbi, Egyesült Államokban kötött házasságot a híres korallzátonynál töltött búvárkodással ünnepelték egy búvároktató részvételével 2003-ban. Október 26-án, rövid merülés után a férfi egyedül tűnt fel a vízen, majd segítséget kért az oktatótól, aki alábukott, és több tízméteres mélységben eszméletlenül találta a nőt, akit felhozott. A feleség kórházba került, de meghalt. A férj képzett búvár volt, még abban is, hogy miként kell megmenteni pánikba esett merülőket. Ez lett gyanús.

Jelentkezett egy másik búvár, aki azt állította, hogy látta: Watson szorosan magához vonja, úgynevezett medve-öleléssel a feleségét, és babrál a légző csővel, mielőtt a felszínre emelkedett. Egy 2008-as vizsgálat ezt valószínűsítette, és ennek alapján a férfit megvádolták azzal, hogy lekapcsolta a levegőt a nő légző készülékéről, és így tartotta víz alatt, mielőtt felemelkedett. De a tárgyaláson a vád nem tudta bizonyítani a gyilkosságot, csupán azt, hogy a bajba került nőn nem segítetta férj. Watson tagadott, és azt állította, hogy a felesége bepánikolt, letépte az ő maszkját is, és olyan gyorsan merült le, hogy képtelen volt segíteni neki.

A férfi, aki a tragédia óta újra megházasodott, önként tért vissza a bírósági tárgyalására Ausztráliába. Az AFP azt nem közölte, hogy a tárgyaláson kiderült-e: az ügyész mire alapozta a gyilkosság vádját, vagyis mi lett volna a férfi indítéka.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Legnézettebb videók