Híradó

2009.05.29. 16:05 (péntek)

Tűz egy olasz kompon

Tűz egy olasz kompon

Mind a félezer utast ki tudták menekíteni mentőcsónakokon a kompról.

A Vincenzo Florio dél-olasz Nápoly és Palermo között járt menetrendszerűen, amikor 40 kilométerre Szicília partjaitól tűz ütött ki a fedélzetén. Az utasok a mentőcsónakokat használva menekültek át egy másik, közelben tartózkodó kompra, és a kimenekítésben segített az olasz parti őrség időközben megérkező hajója is. Öt utast, köztük egy állapotos nőt kórházba vittek, de nem esett nagyobb bajuk.

"Dörömböltek a kabinajtókon, hogy menjük a fedélzetre. Mindenütt füst volt, és alig lehetett lélegezni" - mesélte Stefano Friscia, az egyik utas.

A komp 35 fős személyzetének többsége a hajón maradt, hogy segítsenek az oltásában. A tűz okát egyelőre nem sikerült kideríteni. A kompot végül egy vontatóhajó vitte Palermóba, ahol egy dokkba viszik, hogy alaposan átvizsgálják

Forrás: BBC/Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való