Műsorújság
RTL Most

Plusenko visszatér!

Megkezdte a felkészülést a 2010-es vancouveri téli olimpiára Jevgenyij Pljusenko. Az előző, 2006-os torinói téli játékok bajnoka a többi között az orosz nemzeti bajnokságon és az Európa-bajnokságon igyekszik formába hozni magát a jövő februári viadalra.

Pljusenko csatlakozott a válogatotthoz és megkezdte a felkészülést - közölte az orosz szövetség elnöke. Valentyin Piszejev elmondta, Pljusenko idén elindul a szamarai és szentpétervári versenyeken, a nemzetközi szövetség Grand Prix-sorozatának orosz állomásán, majd részt vesz az országos bajnokságon, végül pedig az Európa-bajnokságon.

Pljusenko nagyon tehetséges, komolyan veszi a gyakorlást, úgyhogy minden adott, ahhoz, hogy újra az elitbe kerüljön - mondta edzője, Alekszej Misin.

A 26 éves Pljusenko háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok. A 2006-os torinói téli olimpia után jelentette be, hogy meghatározatlan időre felhagy a versenyzéssel. Tavaly a hegedűművész Edvin Martonnal és az énekes Gyima Bilannal egy produkcióban szerepelve - egy 5x5 méteres pályán korcsolyázva - megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Forrás: AFP, Független Hírügynökség

Legnézettebb videók