Híradó

2009.05.02. 16:28 (szombat)

Pokol Berlinben, 289 letartóztatott

Pokol Berlinben, 289 letartóztatott

A német fővárosban hosszú évek óta ez volt a legerőszakosabb május elseje.

Nézze meg a helyszíni tudósítónk által készített képeket itt!

Berlin rendőrfőkapitánya elmondta, hogy 273 rendfenntartó sérült meg, több mint kétszer annyi, mint az előző évben. Azt is hozzátette, hogy a zavargók többsége egyszerű „romboló” volt, akinek nem voltak semmiféle politikai szándékai. Szombaton hajnalban fiatalok köveket és petárdákat dobáltak, autókat és szemetes konténereket gyújtottak föl, egy szélsőbalos tüntetéshez csatlakozva.

Hamburgban további 23 embert vettek őrizetbe. Összecsapások voltak bal- és jobboldali tüntetők, valamint a rendőrök között Dortmundban, Ulmban és Mainzban is.

Pénteken napközben számos német városban tartottak békés felvonulást, több mint félmillió résztvevővel, a szakszervezetek felhívására.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való