Híradó

2016.08.16. 18:08 (kedd)

„Kivették a zsebemből az érmet”

„Kivették a zsebemből az érmet”

Kivették a zsebemből az érmet, ezt mondta Lőrincz Viktor birkózó azután, hogy vitatható bírói döntés után az ellenfelét hozták ki győztesnek. Egy intéssel nyert a német birkózó, ami miatt a magyar szövetség tiltakozott. Óvni viszont nem tudnak, mondta el Híradónknak a Rióban tartózkodó alelnök.

Füttyszó és fújolás fogadta a bíró döntését, amikor megintette Lőrincz Viktor magyar birkózót fél perccel a meccs elfújása előtt. Ezzel az ellenfél 3:3-ra egyenlített. Mivel a német birkózó kapta az utolsó pontot, és az állás döntetlen volt, őt hirdették ki győztesnek, övé lett a bronzérem. A meccs után az állami tévének azt mondta, kivették zsebéből az érmet. Véleményével a szövetség is egyetértett. Facebook oldalukon most is olvasható hitetlenkedésük. Rióban értük utol a szövetség alelnökét, aki azt mondta, a tiltakozáson kívül nem tehettek semmit.

„Kivették a zsebemből az érmet”
 

 

A birkózók küzdelmét pontozóbírók értékelik, itt nincsenek műszerek, amelyek objektív képet adhatnának egy-egy sportoló teljesítményéről. A Testnevelési Egyetem adjunktusa Barna Tibor szerint, a küzdősportokban - így a birkózásban is - erre nincs is lehetőség, mivel a gépek nem helyettesíthetik az embert, ha a mozdulatokat értékelni kell. Akkor se, ha születnek vitatható döntések.

A hétfői vitatott mérkőzés után Viktor testvére is szőnyegre lépett, de a 2013-as világbajnok koreai ellenfelével szemben alulmaradt.

Fotó: Magyar Birkózó Szövetség Facebook oldala
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való