Műsorújság
RTL Most

Kell, vagy nem kell a fólia?

Nem mondott igazat Kósa Lajos a trafikok fóliázásáról egy debreceni dohányboltos szerint. A boltos nyílt levélben cáfolta a polgármester állítását, hogy nem kell a fólia: őt ugyanis nemrég épp erre kötelezték a fogyasztóvédők. Rogán Antal szerint sem kell a fólia, az RTL Híradó által megkérdezett trafikosok viszont azt mondják: valahogy mindenképpen meg kell oldaniuk, hogy az utcáról ne látszódjanak a dohánytermékek, és senki sem segíti őket tanácsokkal.
Egymás után szedik le a belátást akadályozó fóliákat a kaposvári trafikokról. Azóta félnek a dohányboltosok, hogy múlt hét szerdán megölték az egyik trafik fiatal eladónőjét. A fóliákról már másfél évvel ezelőtt, a trafiktörvény elfogadás után nem sokkal elkezdődött a vita. Akkor, amikor egymás után raboltak ki dohányboltokat.

A Fidesz frakcióvezetője most azt mondja, nem is kellett volna a fólia, hiszen a törvény csak azt írja elő, hogy a dohányárut nem szabad látni az utcáról. Azt azonban nem mondta meg, hogy akkor mit kell tenniük a trafikosoknak.

Az általunk megkérdezett trafikosok tanácstalanok. Van olyan, aki azt mondja: a kisebb trafikokban bárhogy teszik a bútorokat, a dohányáru látszani fog.
 


A teljes RTL Híradót megnézhetik az RTL Moston!

Legnézettebb videók