Műsorújság
RTL Most

Kattant a bilincs: őrizetben a Quaestor vezér

Csütörtök este a rendőrség házkutatást tartott Tarsoly Csaba lakásán, és két társával együtt őrizetbe vette. A bíróság szombaton dönt előzetes letartóztatásukról.
Az ügyészség közben megpróbálja zár alá venni a cégcsoport és tulajdonosai vagyontárgyait, hogy abból kártalanítsák a befektetőket. Az Együtt szerint már későn: az ellenzéki párt attól tart, hogy a Quaestor vagyonát az elmúlt két hétben kimenekítették a tulajdonosok.
 

Mit tudhatott Orbán Viktor?

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett a miniszterelnök és sajtóirodájának vezetője arról, hogy a kormány mikor döntött úgy: kiveszik a közpénzeket a brókercégekből. Orbán Viktor szerint a döntés azután született, hogy találkozott a Buda-Cash ügyben pórul járt önkormányzatok vezetőivel. A miniszterelnöknek március 4. volt nyilvános találkozója az önkormányzatokkal. Csakhogy Havasi Bertalan szerint a pénzkivonásra már február 25-én kiadta a miniszterelnök az utasítást. A dátumoknak azért van jelentősége, mert az ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy bennfentes információk voltak a Quaestor helyzetéről, amit a kormányzat tagad.
 

Buda-Cash: 68 milliárdot foglaltak le

68 milliárd forint értékben foglaltak le vagyontárgyakat a Buda-Cash ügyében nyomozó hatóságok, így az ügyészség szerint van arra remény, hogy a károsultak az eljárás végén a pénzükhöz jutnak. Eddig ugyanis 62 milliárd forintos kárt tártak fel. A Quaestornál is megkezdték a vagyon zárolását, de mivel ott még nem végeztek, nem árulták el, hogy pontosan mennyit érnek az eddig zárolt ingatlanok, üzletrészek és bankszámlák.

A teljes RTL Híradót visszanézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók