Műsorújság
RTL Most

Juhász Péter: Egy politikusnak bírnia kell a kritikát

Portik Tamást is meghallgathatják Rogán Antal és Juhász Péter perében. A Fidesz frakcióvezetője egymillió forintra perli az Együtt képviselőjét. Szerinte megsértette a személyiségi jogait, amikor például azt állította, hogy az Aranykéz utcai merénylet gyanúsítottjának élettársával üzletelt. Juhász Péter szerint egy politikusnak bírnia kell a kritikát, és kérte, hogy a bíróság hallgassa meg Portikot. Rogán Antal rágalomnak nevezte az őt bíráló ellenzéki politikus állításait.
Ez az a Károly körúti ingatlan, amely miatt pereskednek. Juhász Péter, az Együtt politikusa azt állította, hogy olyan cég vette meg az épületet, amely az előzetesben lévő Portik Tamás élettársáé. Portik Tamást gyanúsítják az 1998-as Aranykéz utcai robbantás megrendelésével. A belvárosi üzlethelyiséget a Rogán Antal vezette ötödik kerületi önkormányzat adta el, majd a vevő az eredeti ár duplájáért adta tovább, így egy év alatt 48 millió forintot kerestek rajta. Juhász Péter többször nyilatkozott az ügyről, állításai miatt indított pert Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője 7 nyilatkozatot kifogásolt. Az Együtt önkormányzati képviselője a tárgyaláson azt mondta: ezeknek a mondatoknak szerinte bele kell férniük a politikusi véleménynyilvánítás szabadságába.
 
A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók