Műsorújság
RTL Most

Jön az internetadó

Elmaradnak az ígért adókedvezmények, viszont az internetre is kiterjesztik a távközlési különadót. Ezt a nemzetgazdasági miniszter jelentette be a jövő évi adótörvények ismertetésekor.
A tervek szerint minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forintot kell majd fizetnie a szolgáltatónak. Megmarad az összes különadó, így a médiaadó is. Mégsem lesz egykulcsos a társasági adó és nem változik a személyi jövedelemadó sem, marad a 27 százalékos áfa is. Ugyanakkor adókedvezménnyel ösztönöznék a házasságkötést. Jövőre az újdonsült házaspárok havi 5 ezer forintos adókedvezményt kapnának az esküvőt követő két évben. Emellett 2016-tól három év alatt kétszeresére emelkedik a gyermekenkénti adókedvezmény, de ennek részletei egyelőre nem ismertek.

A DK szerint a jövő évi adócsomag a leszakadást és a reménytelenséget jelenti Magyarországnak. Azt mondják, ettől nem lesznek új munkahelyek és több befektető sem érkezik az országba. Az Együtt-PM szerint marad a kudarcos gazdaságpolitika, és maradnak az ígéretek. Az LMP is bírálta a Varga Mihály által ismertetett tervet, azt mondják, az tele van bátortalan lépésekkel. A Jobbik szerint azonnali, radikális lépésekre lenne szükség az adórendszerben. A Fidesz viszont üdvözölte az adóterveket, amelyek szerintük garantálják a pénzügyi stabilitást és a szociális biztonságot.
 

Legnézettebb videók