Műsorújság
RTL Most

Így húsvétoltunk tavaly

Kígyózó sorok a boltokban, teltház a szállodákban, nyuszisimogatás az állatkertben, tűzoltós locsolkodás Pécsett, palóc locsolkodás Hollókőn és átokűző tojásfestés a szentendrei skanzenban. 2019-ben egész más volt a húsvét, mint idén.

2019-ben az év egyik legforgalmasabb napjára sikerült a szombati az üzletekben, mert annyian hagyták az utolsó pillanatra a húsvét előtti bevásárlást. Sonkáért és tojásért is sorok kígyóztak.

 

 

Bár a 2018-ashoz képest 5-10 százalékkal emelkedtek a szobaárak 2019-ben, mégis teltház volt a szállodákban az ország minden részén. A legtöbben 4 napot foglaltak, így a teljes hosszú hétvégét szállodákban, vagy panziókban töltötték a vendégek.

 

 

A Fővárosi Állatkertben reggeltől estig nyitva tartó nyuszisimogatóval várták a vendégeket, ezzel hívták fel a figyelmet arra, nem kell élő állatot venni ahhoz, hogy nyuszit simogathasson a gyerek húsvétkor.

 

 

Hollókőn ezrek voltak kíváncsiak a Húsvéti Fesztiválra és a palóc szokások szerint rendezett locsolásra. Balatonszentgyörgyön a helyi táncegyüttes tagjai járták a házakat. Pécsen pedig a tűzoltók sorsoltak ki négy családot, akikhez teljes felszerelésben mentek locsolni.

 

 

Miért festünk piros tojást és miért locsolkodunk? A Fókusz stábja az utca emberét kérdezte a piros betűs ünnepről, kiderült, ki mit nem tud a húsvétról!

 

 

A szentendre skanzenban pedig átokűző mintákat festhettek az oda látogatók, és mindenféle húsvéti népszokással, játékkal, és finomsággal is megismerkedhettek.

 

 

Legnézettebb videók