Műsorújság
RTL Most

Hégető Honorka-díj 2019 : zsűritagokat és díjazottakat kérdeztünk

Az RTL Klub fiatalon elhunyt riporteréről elnevezett szakmai elismerést tizenötödik alkalommal osztották ki. Idén összesen hat pályamű kapott elismerést; díjazták a 24.hu, az RTL Klub, az Index.hu, az Északi Támpont Egyesület és a Háttér Társaság filmjeit. Posztumusz díjat kapott Baló György, aki a kezdetektől a díj zsűrijének elnöki posztját töltötte be.

A díjátadó szervezői posztumusz díjjal fejezték ki tiszteletüket a márciusban elhunyt Baló György személye és munkássága iránt, a díjat Baló György lánya, Baló Vera vette át.

 

 

Az idei Hégető Honorka-díjátadón Horvát János volt a zsűri elnöke, aki kiemelte, hogy idén sok riport érkezett az online médiából illetve civil szervezetektől.

 

 

Hét alkotó, köztük az RTL Házon kívül című műsorának riportere, Moskovics Judit kapott idén Hégető Honorka-díjat.

 

 

Moskovics Judit, az RTL Klub Házon kívül című műsorának szerkesztő-riportere megosztott díjat kapott Földes Andrással, az Index.hu újságírójával, aki Líbiában forgatott, azokról a menekültekről, akik megindultak Európa felé.

 

 

Hauer Szilvia, a melegjogokkal foglalkozó Háttér Társaság munkatársa ’LMBTQI a gyerekem!’ című filmjéért érdemelte ki a Hégető-díjat. A szervezet riportjában olyan szülők mesélnek őszintén tapasztalataikról, akiknek gyerekük meleg vagy transznemű.

 

 

Chilton Flóra az Északi Támpont Egyesület alkotója, aki Reziliencia című videoklipjével nyert. A készítők bizonytalan helyzetben lévő, intézményben élő kamaszokkal dolgoztak együtt, céljuk pedig az volt, hogy művészeti és mentálhigiénés eszközökkel ráébresszék a fiatalokat saját tehetségükre.

 

 


Bárdi Bálint és Zalavári Noémi  ’Egyiptomi kifőzdés eteti ingyen a szegényeket a VIII. kerületben’ című filmjüket Hana Samir Kamelről készítették. Az Egyiptomból érkezett Hana a Mátyás tér mellett visz magyar konyhát, és ingyen ad ételt a rászorulóknak. Hitvallása, hogy üzletében nem a vendéget, hanem a barátot várja.

 

 

Az RTL Híradó összefoglalóját az eseményről ITT nézhetik vissza!

Legnézettebb videók