Műsorújság
RTL Most

Növényi inzulin

Ókori papírokból derítette ki, hogy a kapor segíthet a cukorproblémákon.

Molnár Ernő élete fél évvel ezelőtt megváltozott. Egy rutinvizsgálat során egy komoly betegséget állapítottak meg nála. Kiderült, hogy cukorbeteg és állandó gyógyszerezésre van szüksége. Felesége azonban természetgyógyász, és meglehetősen gyógyszerellenes. Amikor fény derült a problémára, elkezdett kísérletezni.

„Az ő vegyi konyháján, boszorkánykonyháján előállított nekem egy olyan tablettát, összesűrített vitamint, és elkezdtük”- mondta Molnár Ernő.

Az asszony kezdetben nem tudott mindent a betegségről. Könyvtárakban kutatott, és rengeteget olvasott ahhoz, hogy valamilyen nyomon elinduljon. Megtudta például, hogy a kaprot már az ókorban is használták a cukorbetegség tüneteinek enyhítésére, persze akkor még nem is tudták, hogy mi az. Sok-sok próbálkozás után végül 3 porrá zúzott növényi anyagból összeállt a házi csodaszer, amit Erzsébet növényi inzulinnak nevezett el.

„Az alkotóelemeket összekeverjük, lesz belőle egy világoszöldes helyes kis porocska”- mondta Molnárné Bíró Erzsébet.

Molnár úr állapota egyre csak romlott. Az asszony azonban a keveréket tablettává sajtolta, és minden étkezés előtt beadta a férfinek.

„A végén már 18-20 körül voltak a cukorfokok, és már komolyan oda kellett figyelni. 1-2 hó elteltével gyönyörűen lement 5-6-ra. Már csodálkozni kezdtem, hogy nem cukrot kellene-e szednem, hogy visszaálljon a normális rend”- mondta Molnár Ernő.

Mivel a házi készítmény bevált, Ernő soha nem szedett más a gyógyszert. Eredményei mégis rendben vannak. Immár negyedik hónapja.

„Az az érdekes, hogy az ismerősök körében nem maradt titokban és a hozzánk közelállóknak adtam. Gyógynövény -gondoltam- bajuk nem lehet. Ha a férjemnél sikerült, hátha másoknak is tudunk segíteni”- mondta Bíró Erzsébet.

Ernő után a család 20-30 ismerőse, és azok rokonai is kipróbálták az egyedi növénykombinációt. Persze nem volt mindenki olyan vakmerő, mint Bíróék. Mária nem hagyta el az inzulint. Csak rásegített Erzsi bogyójával.   

„Szedtem a növényi inzulint is, meg az inzulint is adtam. És előfordult, hogy délben be se kellett adnom magamnak. Olyan jók lettek az eredmények, hogy 4.1, meg ilyenek”- mesélte Sávoly Lajosné Mária.

Molnár úr tehát feleségének köszönheti, hogy megmenekült az állandó injekciózástól. Ma már újra megeheti az édességet, igaz, hozzá kellett szoknia, hogy előtte bevegyen egy furcsa, kapor ízű bogyót, amit mindig a felesége tesz ki elé.

Hasonló videók

 • Folytatjuk visszatekintő sorozatunkat a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából, hónapról hónapra idézzük fel 1989 eseményeit. 30 éve megállapodással, de nem egyetértésben zárta ülését a Nemzeti Kerekasztal. Ez volt az a fórum, amin az ellenzéki pártok, az MSZMP, valamint társadalmi szervezetek vezetői találkoztak azért, hogy Magyarország demokratikus átalakításáról tárgyaljanak. A résztvevők az államfő választás módjáról nem tudtak megegyezni.

 • Nem tudja kifizetni a teljes bért alkalmazottainak az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség. A korábban egyházként működő szervezet vezetője azt mondta, egy korábbi ingatlanügy illetékét vonták le tőlük, emiatt kerültek nehéz helyzetbe. Iványi Gábor szerint a kormány szándékosan nem adja vissza nekik az egyházi státuszukat, pedig úgy mentesültek volna az illeték alól. A Miniszterelnökség erre annyit reagált, a törvény egyértelmű.

 • Egyetlen kormánypárti képviselő sem ment el az Országgyűlés klímaügyi rendkívüli ülésére, így azt lényegében meg sem tartották. Az ellenzéki pártok egységesen bírálták a kormányt és a kormánypárti politikusokat, amiért nem veszik komolyan a klímaváltozást és a globális felmelegedést. A Fidesz-KDNP szerint az ellenzék csak kampánycélokra akarta használni a parlamentet.

 • Leomlott egy támfal egy budavári építkezésen hétfő este, amikor egy markoló próbált több méter mélyről kiemelni egy kisebb munkagépet. Csak néhány centin múlott, hogy a 20 tonnás jármű nem fordult bele az árokba. Az önkormányzat szerint nem volt engedélye a kivitelezőnek építési munkálatok végzésére csak régészeti feltárásokra, a kivitelező cég szerint viszont amilyen munkát végeztek, arra megvolt az engedélyük.

 • Rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében - így kommentálta a civishir.hu portálnak Debrecen polgármestere, hogy ő maga a városban most átadott, évi csaknem 3 millió forintos tandíjért igénybe vehető nemzetközi iskolába íratta a lányát. Papp László azt is mondta, gyermekei oktatását magánügynek tekinti. A DK szerint máshol Debrecenben zebrát sem festenek az iskolához, így a polgármesternek le kellene mondania.

 • Senki nem akar polgármester lenni Lakhegyen és képviselőnek se jelentkeztek ezért elmarad a helyi választás a Zala megyei községben. A helyiek szerint a többség kiábrándult a politikából, ezért nincsenek jelöltek az önkormányzati választásra. Hasonlóan járt Apátvarasd, Rábaszentandrás és Balatonszepezd is. Ezeken a helyeken később időközi választást tartanak.

 • Kevés az orvos vagy túl sok a beteg - ezzel indokolták a budapesti szakrendelőkben, hogy miért kell akár három hónapot is várni hasi ultrahang vizsgálatra. Azután néztük meg a budapesti ultrahang-helyzetet, hogy tegnap beszámoltunk arról, hogy a XI. kerületben egyáltalán nem tudnak időpontot adni vizsgálatra. Az emberi erőforrások minisztériumánál azt írták: várhatóan jövőre készül el a szakrendelői várólista rendszer.

   

 • Hihetetlen megmenekülés Ausztráliában! Egy férfi két napon át vonszolta magát törött lábbal és csuklóval a vadonban, mire a mentőcsapatok rátaláltak. Éppen túrázott, amikor egy hat méter magas vízesés tetejéről lezuhant. Mivel a telefonja összetört, nem tehetett mást, olyan helyre kellett másznia, ahol észrevehetik.

 • Véletlenül fejbe lőttek egy 22 éves román férfit, amikor autójából kiszállva épp templomba ment volna. Mint kiderült, a lövedék egy két és fél kilométerre lévő gyakorlótérről származott, ahol a csendőrség éppen lőgyakorlatot tartott. Az eltévedt golyó súlyosan megsebesítette a fiatalembert, de túlélte a balesetet.

Legnézettebb videók