Műsorújság
RTL Most

Növényi inzulin

Ókori papírokból derítette ki, hogy a kapor segíthet a cukorproblémákon.

Molnár Ernő élete fél évvel ezelőtt megváltozott. Egy rutinvizsgálat során egy komoly betegséget állapítottak meg nála. Kiderült, hogy cukorbeteg és állandó gyógyszerezésre van szüksége. Felesége azonban természetgyógyász, és meglehetősen gyógyszerellenes. Amikor fény derült a problémára, elkezdett kísérletezni.

„Az ő vegyi konyháján, boszorkánykonyháján előállított nekem egy olyan tablettát, összesűrített vitamint, és elkezdtük”- mondta Molnár Ernő.

Az asszony kezdetben nem tudott mindent a betegségről. Könyvtárakban kutatott, és rengeteget olvasott ahhoz, hogy valamilyen nyomon elinduljon. Megtudta például, hogy a kaprot már az ókorban is használták a cukorbetegség tüneteinek enyhítésére, persze akkor még nem is tudták, hogy mi az. Sok-sok próbálkozás után végül 3 porrá zúzott növényi anyagból összeállt a házi csodaszer, amit Erzsébet növényi inzulinnak nevezett el.

„Az alkotóelemeket összekeverjük, lesz belőle egy világoszöldes helyes kis porocska”- mondta Molnárné Bíró Erzsébet.

Molnár úr állapota egyre csak romlott. Az asszony azonban a keveréket tablettává sajtolta, és minden étkezés előtt beadta a férfinek.

„A végén már 18-20 körül voltak a cukorfokok, és már komolyan oda kellett figyelni. 1-2 hó elteltével gyönyörűen lement 5-6-ra. Már csodálkozni kezdtem, hogy nem cukrot kellene-e szednem, hogy visszaálljon a normális rend”- mondta Molnár Ernő.

Mivel a házi készítmény bevált, Ernő soha nem szedett más a gyógyszert. Eredményei mégis rendben vannak. Immár negyedik hónapja.

„Az az érdekes, hogy az ismerősök körében nem maradt titokban és a hozzánk közelállóknak adtam. Gyógynövény -gondoltam- bajuk nem lehet. Ha a férjemnél sikerült, hátha másoknak is tudunk segíteni”- mondta Bíró Erzsébet.

Ernő után a család 20-30 ismerőse, és azok rokonai is kipróbálták az egyedi növénykombinációt. Persze nem volt mindenki olyan vakmerő, mint Bíróék. Mária nem hagyta el az inzulint. Csak rásegített Erzsi bogyójával.   

„Szedtem a növényi inzulint is, meg az inzulint is adtam. És előfordult, hogy délben be se kellett adnom magamnak. Olyan jók lettek az eredmények, hogy 4.1, meg ilyenek”- mesélte Sávoly Lajosné Mária.

Molnár úr tehát feleségének köszönheti, hogy megmenekült az állandó injekciózástól. Ma már újra megeheti az édességet, igaz, hozzá kellett szoknia, hogy előtte bevegyen egy furcsa, kapor ízű bogyót, amit mindig a felesége tesz ki elé.

Legnézettebb videók