Műsorújság
RTL Most

A balástyai rém horrortanyája

A szél csapkodja a bezáratlan ajtókat és lengeti az ajtófélfára felakasztott bőrkabátot. Az olajos hordókban véres ruhadarabok, a fal mellett véres ágynemű.

Kísértettanya. Sokan csak így nevezik a szegedi tanyavilágban magára hagyott balástyai házcsoportot. Az épületekben és környékükön 5 nőt gyilkolt meg az a férfi, akit azóta csak balástyai rémként emlegetnek Magyarországon.

Szabó Zoltán nem sokkal azután, hogy őrizetbe vették, be is vallotta az általa elkövetett rémtetteket. Ezek szerint az áldozatait egy kivétellel, édesanyja tanyájára csalta, megerőszakolta, és meggyilkolta. Volt, akit megfojtott, agyonvert, de olyan is akadt, akit lefejezett. A holttesteket végül elásta a környéken.

A 8 általánost végzett, alkalmi munkából élő sorozatgyilkos Balástyán született, és ott is nőtt fel. A szomszédok többé-kevésbé rendes embernek tartották, egészen addig, amíg nemi erőszakért el nem ítélték. Az egymástól távol álló tanyák között a szomszédok nem vettek észre semmi gyanúsat. Szabót ugyanis – egyikük szerint – megvetették.

A rémtanyán most a szél csapkodja a bezáratlan ajtókat, és lengeti az ajtófélfára felakasztott bőrkabátot. Az olajos hordókban véres ruhadarabokat, a fal mellett véres ágyneműt találunk. Az évek óta lakatlan épületben a gyilkosságok óta, - akárcsak egy krimiben -  minden érintetlen maradt. A fű már benőtte a kiásott gödröket, az épületek berendezését pedig széttúrták és a használható tárgyakat elvitték.

Néhány környékbeli felvetette, hogy a balástyai rémtanyából – külföldi mintára – horrormúzeumot lehetne kialakítani. A helybéliek érthető módon megborzongtak az ötlet hallatán.

A horrortárlat ötlete kegyeleti okok miatt sem megvalósítható. A környéken élnek még azok a családok, akiknek hozzátartozóit a balástyai rém meggyilkolta.

A gyilkost a bíróság tavaly tényleges életfogytiglanra ítélte, ami azt jelenti, hogy a börtönt már nem hagyhatja el élve. A helybélieknek tehát nincs mitől félniük. A magányos tanya viszont továbbra is őrzi szörnyű titkait. Hogy meddig, azt nem lehet tudni.

Nézzen be a balástyai rém házába!

Legnézettebb videók