Műsorújság
RTL Most

Feljelenti Orbán Viktort a Demokratikus Koalíció

A párt azután döntött így, hogy a volt amerikai nagykövet magyarországi éveiről is szóló könyve megjelent. Eleni Kounalakis a többi között azt írja: Németh Lászlóné, akkori fejlesztési miniszter azt mondta neki, hogy minden héten egyezetett Orbán Viktorral a középítkezési projektek listájáról és a pályázatok nyerteseiről. Orbán Viktor a híradónak azt mondta: ez teljesen természetes és ma is így van.

A Madam Ambassador című - napokban megjelent - könyvben nemcsak a miniszterelnökről, hanem a kormánytagokról is mesél, például a korábbi fejlesztési miniszterről. Kounalakis azt írja: „Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter elmondta nekem, hogy minden héten leült Orbánnal, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek." Némethné szerint, ha csak egy magyar vállalkozó is volt, aki képes volt elvégezni a munkát, biztosan megnyerte a pályázatot a külföldiekkel szemben.

A ma már postaügyi államtitkár Németh Lászlóné, holnapra ígért nyilatkozatot az ügyben. A miniszterelnököt a normafai beruházásról szóló népszavazáson értük utol. Ott válaszolt az RTL Híradó kérdésére. Nem tagadta, hogy igaz, amit a volt nagykövet leírt.

Orbán Viktor szerint a pályázatokról nem ő egyszemélyben, hanem a fejlesztési kabinet dönt, ez a folyamat pedig teljesen átlátható.

A Demokratikus Koalíció szerint ez nem így van, ezért feljelentik Orbán Viktort.
 
 

Az RTL Híradó teljes adását visszanézhetik az RTL Moston!

Legnézettebb videók