Műsorújság
RTL Most

Ez történt a robbantás óta

Kevesebb, mint egy hónapja, szeptember 24-én robbant bomba egy Teréz körúti, üresen álló üzlet előtt. Két rendőr megsérült. A tettest több felvétel is megörökítette, azóta is keresik! A rendőröket most kiengedték a kórházból, mindketten rehabilitációs kezelést kapnak.

 

Szeptember 24-én éjjel, a szórakozó negyedtől nem messze történt a robbanás Budapest belvárosában, sokan voltak az utcán. Két rendőr sérült meg, sok autó és lakás ablaka betört. Nagy volt az ijedtség, sokan azt hitték, terrortámadás történt. A szem és fültanúk hatalmas durranást hallottak. Egyesek álmukból ébredtek fel, mert megmozdult alattuk az ágy vagy a padló. A rendőrök az egész környéket lezárták, csak az léphetett a kordon mögé, aki igazolta, hogy ott lakik.

 

Szeptember 26.

Egy nappal később a rendőrség nyilvánosságra hozott egy felvételt, amit egy biztonsági kamera rögzített. A képeken látszik, hogy a bomba éppen akkor robbant fel, amikor a két sérült rendőr elsétál mellette. A felvételeken látszik maga a robbantó is, akit azóta is keresnek. A fehér kalapos férfi először odasétált a Teréz körút és Király utca kereszteződésénél lévő üzlethez. Kicsit várt, majd eljött. Nem sokkal később visszament, és addig várt, amíg a két rendőr arra nem sétált. Ekkor belenyúlt a táskájába, néhány másodperccel később a bomba felrobbant.

 

Október 2.

Az eddiginél jobb minőségű felvételt tettek közzé a budapesti robbantóról. Az egyik bolt kamerája is rögzítette a hátizsákos, kalapos embert, ez alapján a nyomozók azt remélik, hogy többen felismerik. Egy rendőrségi szakértő az RTL Híradónak azt mondta: személyes ismerősei az új felvétel alapján biztosan azonosítani tudják majd a gyanúsítottat. Az ügyön továbbra is ezer rendőr dolgozik és érvényben van a tízmillió forintos nyomravezetői díj is.

 

Október 3.

Mindenre emlékszik, és már meg is hallgatták a fővárosi robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnőt. A világos kalapos férfit azóta sem találják, de a rendőrségnél folyamatosan gyűlnek a fotók és videók, amelyek a nyomára vezethetnek. A rendőrnő vallomása alapján az ügyészség kizárja, hogy magánéleti szál, például féltékenység lenne a háttérben.

 

Október 4.

Hetek óta nagy erőkkel keresik a tettest, több felvételt is nyilvánosságra hoztak arról, ahogy az utcán sétált vagy egy boltban vásárolt. Szakértők szerint a tettes profi lehet, ezért volt katonák és rendőrök között is kutatnak a nyomozók. Végh József kriminálpszichológus szerint egy alapos és iskolázott robbantó követhette el a merényletet, amiben a két rendőr megsérült. A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat is felajánlott, kiemelten ellenőrizték a francia idegenlégióból leszerelteket és azokat, akik külföldi országokban zsoldosként harcolnak.

Hasonló videók

  • Újabb, immár a második kiállítás nyílt Maurer Dóra munkáiból a brit fővárosban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nyár óta a világ egyik legnagyobb kortárs múzeumában, a Tate Modernben láthatók a magyar művésznő munkái – pár napja pedig egy dél-londoni magángalériában is kiállítása nyílt.

  • Egy szélsőjobboldali félkatonai szervezet járőrözik Szlovéniában a horvát határon, menekültekre vadászva. Bár a csoport vezetőjét a szlovén bíróság tavaly több hónapos börtönbüntetésre ítélte, ahogy kiszabadult, újraindította a milíciát. A korábban gyilkossági kísérletért is elítélt egykori futballhuligán szerint a szlovénoknak fel kell készülniük egy fegyveres konfliktus lehetőségére.

  • Állami milliárdokból épült, a tandíj évente csaknem három millió forint, és a város első embere is beíratta a két. A Népszava írta meg először a debreceni polgármesterről, hogy a nemrég átadott Nemzetközi Iskolába jár a gyermeke. A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz szétverte a közoktatást, ahonnan elit iskolákba menekül. Debrecen polgármestere azt közölte: ösztöndíjrendszert vezetnek be, hogy a tehetséges gyerekek számára ne legyen akadály a tandíj.

  • Halottak aláírása is szerepel a Munkáspárt és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeinek ajánlóívén Zuglóban. A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula Híradónknak azt mondta, szerinte provokáció történt. A Mi Hazánk Mozgalom szerint ha a vádak igazak, az súlyos etikai vétség, ami kizárással jár. A helyi választási iroda hat eset miatt tett feljelentést.

  • Jövőre is sereghajtó lesz a magyar minimálbér a visegrádi országok rangsorában. A lengyel ugyanis átszámítva várhatóan bruttó 200 ezer forintra, a szlovák 190 ezerre, a cseh pedig 180 ezerre emelkedik január elsejétől. Magyarországon havi 161 ezer forint lesz a legkisebb kötelező fizetés - ezer forinttal több, mint Romániában. A legnagyobb szakszervezeti tömörülés a jövő évi bérmegállapodás újra tárgyalását kezdeményezi a kormánynál.

  • Tarlós István belső vizsgálatot indít, az ellenzék a fővárosi közbeszerzési bizottsággal vizsgálná ki újra a budapesti patkányirtásra vonatkozó korábbi pályázatot. Mindezt azután, hogy a bíróság hétfőn hatályon kívül helyezte a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozatát, miszerint elutasították a pályázaton vesztes, a patkányirtást előtte 47 évig végző cég fellebbezését.

  • A rendőrség is kivonult éjjel a Puskás Arénához, ahol keddre virradóra órákon át bömböltették egy német metálzenekar új dalát. A környéken élők arra gyanakodtak, hogy a novemberre elkészülő stadionban hangpróbát tart a kivitelező. A hangos zenétől többen aludni sem tudtak. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint műszaki hiba történt.

  • Az őslakók saját maguk kénytelenek szembeszállni az amazóniai esőerdők pusztítóival - az erdőtüzeket 99 százalékban ugyanis emberek okozzák a Human Rights Watch nevű emberjogi szervezet szerint. A brazil állam semmit nem tesz a fakitermelő vállalatok megfékezésére, amelyek nem válogatnak a módszerekben, hogy újabb és újabb területeket tudjanak kiaknázni.

  • Súlyosan megsérült kirándulót mentettek a tűzoltók Pest megyében. Az idős túrázó egyedül ment a Telki melletti erdőbe, hétfőn kora este. Már sötétedett, amikor elhagyta a kijelölt útvonalat, és eltévedt. Miközben próbált kijutni, elesett, és megsérült. A tűzoltók végül megtalálták, és hordágyon vitték ki az erdőből.

Legnézettebb videók