Műsorújság
RTL Most

Ez történt a robbantás óta

Kevesebb, mint egy hónapja, szeptember 24-én robbant bomba egy Teréz körúti, üresen álló üzlet előtt. Két rendőr megsérült. A tettest több felvétel is megörökítette, azóta is keresik! A rendőröket most kiengedték a kórházból, mindketten rehabilitációs kezelést kapnak.

 

Szeptember 24-én éjjel, a szórakozó negyedtől nem messze történt a robbanás Budapest belvárosában, sokan voltak az utcán. Két rendőr sérült meg, sok autó és lakás ablaka betört. Nagy volt az ijedtség, sokan azt hitték, terrortámadás történt. A szem és fültanúk hatalmas durranást hallottak. Egyesek álmukból ébredtek fel, mert megmozdult alattuk az ágy vagy a padló. A rendőrök az egész környéket lezárták, csak az léphetett a kordon mögé, aki igazolta, hogy ott lakik.

 

Szeptember 26.

Egy nappal később a rendőrség nyilvánosságra hozott egy felvételt, amit egy biztonsági kamera rögzített. A képeken látszik, hogy a bomba éppen akkor robbant fel, amikor a két sérült rendőr elsétál mellette. A felvételeken látszik maga a robbantó is, akit azóta is keresnek. A fehér kalapos férfi először odasétált a Teréz körút és Király utca kereszteződésénél lévő üzlethez. Kicsit várt, majd eljött. Nem sokkal később visszament, és addig várt, amíg a két rendőr arra nem sétált. Ekkor belenyúlt a táskájába, néhány másodperccel később a bomba felrobbant.

 

Október 2.

Az eddiginél jobb minőségű felvételt tettek közzé a budapesti robbantóról. Az egyik bolt kamerája is rögzítette a hátizsákos, kalapos embert, ez alapján a nyomozók azt remélik, hogy többen felismerik. Egy rendőrségi szakértő az RTL Híradónak azt mondta: személyes ismerősei az új felvétel alapján biztosan azonosítani tudják majd a gyanúsítottat. Az ügyön továbbra is ezer rendőr dolgozik és érvényben van a tízmillió forintos nyomravezetői díj is.

 

Október 3.

Mindenre emlékszik, és már meg is hallgatták a fővárosi robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnőt. A világos kalapos férfit azóta sem találják, de a rendőrségnél folyamatosan gyűlnek a fotók és videók, amelyek a nyomára vezethetnek. A rendőrnő vallomása alapján az ügyészség kizárja, hogy magánéleti szál, például féltékenység lenne a háttérben.

 

Október 4.

Hetek óta nagy erőkkel keresik a tettest, több felvételt is nyilvánosságra hoztak arról, ahogy az utcán sétált vagy egy boltban vásárolt. Szakértők szerint a tettes profi lehet, ezért volt katonák és rendőrök között is kutatnak a nyomozók. Végh József kriminálpszichológus szerint egy alapos és iskolázott robbantó követhette el a merényletet, amiben a két rendőr megsérült. A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat is felajánlott, kiemelten ellenőrizték a francia idegenlégióból leszerelteket és azokat, akik külföldi országokban zsoldosként harcolnak.

Legnézettebb videók