Műsorújság
RTL Most

EXKLUZÍV: Beszámoló a metróalagútból!

„Több utas panaszkodott, hogy pánikrohama van, rosszul vannak, volt, aki attól tartott, hogy másik vonattal ütközünk” – mesélte nekünk Molnár Judit, az egyik szemtanú, aki szombaton bent rekedt a metróalagútban, miután valaki paprikasprayt fújt szét, és meghúzták a vészféket.

Molnár Judit volt az egyik bent rekedt utas. Elmesélte nekünk, pontosan mit éltek át az alagútban. Szóban nyilatkozni nem akart, így most idézzük, amit mondott:

„Délelőtti elfoglaltságomból tartottam hazafelé a 2-es metróval. Szokásomhoz híven, a vezető fülkénél álltam meg utazásom során, majd időben, olyan negyed 2 órakor egyszer csak megállt a szerelvény a Keleti pályaudvar és a Stadionok között... mindenki azt gondolta, hogy egy pillanat az egész, de a vezető kijött a fülkéből, és elindult hátra a kocsiban. Már akkor volt, aki felmordult, mondván, hogy nem éri el a távolsági buszát. Jöttek a megjegyzések, kérdések… a vezető pár perc múlva visszajött és beszélt az irányítóval. Úgy hallottuk, azért álltunk meg, mert valaki kinyitotta az ajtót... ezt valahogy nehezen képzeltem el, de később megkaptam rá a választ. Nem indultunk el.

A vezető megint hátra ment… azt vettem észre, hogy az emberek tódulnak előrébb, majd mikor visszajött, már mindenki kérdezte, mi a baj, miért nem indulunk, és hogy mondjon már valamit! Előrejött egy fiatalember is, és mondta a vezetőnek, hogy hátul többen is rosszul vannak, valamilyen szúrós szag miatt, csináljon már valamit, induljunk. Én már gyanítottam, hogy gázspray vagy paprika spray lesz a dologban, az okoz ilyen tüneteket. Ekkor már tisztán hallottuk a vezető telefonbeszélgetését, hogy megint kinyitották az ajtókat, így nem kap feszültséget a vonat, és nem tud elindulni.

Köhögéseket hallottam, és kérték, hogy mondja már be a mikrofonba, hogy mindenki hallja, hogy mi történik. Mivel nem volt feszültség, a mikrofon sem működött. A vezető már jelezte, hogy mi a baj és mentőt is kért. Velünk utazott egy fiatalember, aki BKV-s ruhát viselt, ő is telefonált, és kérte a forgalomirányítót. A diszpécserrel beszélt és segítséget kért arra hivatkozva, hogy lassan kitör a pánik. (Később aztán ő vezetett ki bennünket az alagútból. )

A vezető harmadszor is hátra ment, hogy az ajtókat becsukja. Egy másik fiatalember, aki szintén elöl utazott, ismerte a metró működését, hogy hogy tudták kinyitni az ajtót, mi miért, hogyan történik, és hogy azért nem tudunk elindulni, mert a vezérlő rendszer észlelte a hibát, (nyitva az ajtó) és ilyenkor lezár. A vezető megint visszajött, és az emberek már követelték, hogy nyissa meg elöl az ablakot, ki akarnak jutni, egyre rosszabb a helyzet, elöl is érezni a szagot...

Több utas panaszkodott, hogy pánikrohama van, rosszul vannak, volt, aki attól tartott, hogy másik vonattal ütközünk. Majd megnyitották a menekülési járatot és elindultunk előre a metró alagútban, gyalog, hogy “kiszálljunk a következő megállónál..”

 

"Én teljes higgadtsággal éltem meg az eseményeket, kifelé menet mentősök, rendőrök teljes felkészültséggel várták az utasokat" - mesélte nekünk a végül szerencsésen kimenekült utas.

Végül senkit sem kellett kórházba szállítani. A mentősök 20 embert vizsgáltak meg, de úgy tűnik, komoly baja senkinek sem esett.

A metró forgalma délután négyre állt helyre. A rendőrség információink szerint garázdaság miatt indított nyomozást.

Legnézettebb videók