Híradó

2010.08.16. 17:01 (hétfő)

Mélyre hatolt szülinapján a sztárrendező

Mélyre hatolt szülinapján a sztárrendező

James Cameron egy nagyjából 1 300 méteres merüléssel ünnepelte 56. születésnapját.

A bevételi rekordokat döntő Titanic és Avatar című filmek rendezője a Mir-1 nevű tengeralattjárón merült a le a Bajkál-tó mélyére. A filmrendező nem először ült a járműben. 1997-ben, a Titanic forgatáskor a Mir-1 fedélzetén merült le a hajóroncshoz, hogy megvizsgálja, és lefilmezze.

Cameron nagyjából 1 300 méter mélyre jutott a világ legmélyebb tavában, nagyjából 3 és fél órát töltve a víz alatt - közölte az AFP francia hírügynökséggel a Bajkál-tó védelmével foglalkozó alapítvány helyettes vezetője. Inna Krilova elmondása szerint a rendező el volt ragadtatva a látottaktól, és szeretne visszatérni, hogy további kutatásokat folytasson.

A Bajkál-tó legmélyebb pontja az eddig adatok szerint 1,68 kilométerrel van a vízfelszín alatt. A tó rejti a föld édesvízkészletének majdnem egyötödét.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való