Műsorújság
RTL Most

Látványos Cirkusz- és Utcaszínházi Fesztivál Pécsett

Pécsett csaknem három hétig artisták, zsonglőrök és utcaszínházi színészek teszik élővé a köztereket.
Emberekkel teli fémgömb lóg egy daruról a pécsi Széchenyi tér fölött 40 méter magasan. A spanyol és argentin artisták lendületes és látványos produkcióját több ezren nézték péntek este.

„Különleges is volt, és veszélyes is. Én biztosan nem lógnék ott fönt” – mondta Balogh Ferenc.

„Fenomenális volt minden. Nagyon szép volt. Örülök, hogy eljöttünk” – mondta Szabó Julianna.

Pécsett júliusban tartják az első hazai Cirkusz- és Utcaszínházi Fesztivált, az Európa Kulturális Fővárosa program keretében. A fesztiválon több száz látványos produkciót nézhet meg a közönség.

„Azt gondoltuk, hogy egy ilyen típusú rendezvényt, hogyha kihozunk az utcára Pécsen, akkor az tényleg nyilvánvalóvá teszi ezt a hatalmas vállalkozást, amit az EKF jelent. Tényleg lépten-nyomon előadásokkal találkozhatnak az emberek, ami abszolút közel viszi hozzájuk azt az élményt, hogy itt valami különleges történik” – mondta Borsa Kata szervező.

A hagyományos cirkuszi mutatványokat egy-egy színházi előadás keretei között mutatják be, így azok is megismerhetik például az artisták művészetét, akik magát a cirkuszt nem kedvelik.

A zsonglőr-eszközöket bárki kipróbálhatja a fesztiválon, ahol több külföldi cirkusziskola végzőseinek vizsgaelőadását és az első magyar élőszobor-bajnokság versenyzőit is láthatják.

Legnézettebb videók