Műsorújság
RTL Most

Kérdezd a polipot!

Továbbra is az érdeklődés középpontjában áll Paul, a németországi jós-polip.
A német dpa hírügynökség csütörtöki jelentése szerint a rafinált üzleti ötlet egy brazil férfitől származik, aki kifejlesztett egy "Ask the Octopus", magyarul "Kérdezd a polipot" elnevezésű programot, amellyel az iPhone tulajdonosok jósoltathatnak maguknak az orákulummal.

Paul, a németországi Oberhausen város állatkertjének 2 és fél éves polipja megjósolta a spanyolok világbajnoki győzelmét a foci-vb-n. A világbajnokság után az állatkert vezetői úgymond nyugdíjazták a polipot, mivel az ilyen élőlények életkora általában alig 3 év.

A jósoló polipot egyébként a minap díszvendégnek hívták Spanyolországba, Carballino városkába. A településen minden évben polipfesztivált rendeznek. Az egyesek szerint látnoki képességekkel bíró polipnak augusztus 8-án lenne "jelenése" a galíciai városban - ahol Pault máris díszpolgárrá választották a helyiek, és néhány üzletember gyűjtést szervezett, hogy megvehessék a nyolclábút. Az akcióban eddig körülbelül 30 ezer euró (átszámítva 8,3 millió forint) gyűlt össze.

Spanyolországban egyébként olyan népszerű a Nagy-Britanniában született, de a németországi Oberhausen állatkertjében felcseperedett csodapolip, hogy egyre több helyen árulják az állat műanyag mását.

Forrás: dpa / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók