Híradó

2010.06.08. 13:45 (kedd)

Színházak csapnak össze Pécsett

Színházak csapnak össze Pécsett

Az élőben, közönség előtt játszott vetélkedősorozat februárban kezdődött.

A stratégiával ötvözött vetélkedősorozat főszereplői a színházak, a színészek, a rendezők, a dramaturgok valamint a tippelős- és feleletválasztós kérdések voltak. Huszonhét színház nyolcvanegy művésze játszott a népszerű online kvízjáték élő változatában. Három elődöntő napon, kilenc villámháborút tartott a Honfoglaló stábja a budapesti Trafóban. Ezekből a csatákból a kilenc győztes csapat jutott a középdöntőbe. Az itt első helyen végzett csapatok, tehát azok, akik már két győzelmet tudhatnak maguk mögött, játszanak döntőt június 8-án délután Pécsett. A döntőt a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Dumaszínház és a Budapest Bábszínház csapata játssza majd.

A Színművészeti csapatában Solt Róbert dramaturghallgató mellett Ascher Tamás, Novák Eszter, Máté Gábor és Dömötör András játszott. Solt Róbert biztosan ott lesz a döntőn is, egyelőre azt még nem tudjuk, kik játszanak mellette. A Bábszínház mind a kétszer ugyanazt a csapatot delegálta: Dobák Lívia dramaturg, Pethő Gergő és Ács Norbert színészek honfoglalóztak. A döntőben szintén ők hárman vesznek részt. A Dumaszínház csapata is ugyanaz volt az elő- és a középdöntőben is, azaz Litkai Gergely, Bács Miklós és Janklovics Péter. Közülük Litkai Gergely és Bács Miklós ott lesznek a döntőn is, Janklovics Péter helyett, aki máshol játszik, mást küld majd a Dumaszínház.

A győztes csapatnak járó díj több millió forint értékű reklám- és hirdetési megjelenés. Ezeket a felületeket az abszolút győztes színház a 2010-2011-es évadban használhatja fel. Ünnepélyes díjátadás a döntő csata után lesz.

További információ a www.szinhazakcsatai.blogspot.com oldalon található.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való