Műsorújság
RTL Most

Végzetes lehet a földönkívüliek eljövetele?

Egy brit tudós szerint a földönkívüliekkel való érintkezés következménye pusztító lehet.
„Sokkal nagyobb lenne a kihatása annak, ha a földönkívüliek meglátogatnának minket, mint amikor Kolombusz Kristóf partra szállt Amerikában, ami ugye nem jött ki jól az őslakos amerikaiak számára” - mondta az asztrofizikus egy új televíziós sorozatban.

A műsor bemutat egy elképzelt világegyetemet, földönkívüli életformákkal, ahol óriási űrhajókkal vadásznak az erőforrások után, miután a saját bolygójukat kimerítették. „Az ilyen fejlett idegenek bármelyik bolygót, amelyiket elérhetik, meghódítják és gyarmatosítják” – figyelmeztetett Hawking.

A földönkívüliek létezésének valószínűségéről ennyit mondott: „Az én matematikai agyamat egyedül a számok késztetik arra, hogy tökéletesen racionálisan gondoljak az idegenekre. Az igazi kihívás, kidolgozni azt, hogy az idegenek milyenek lehetnek valójában.”

Izzó tintahal-szerű lények vagy növényevők, esetleg világossárga ragadozók, akik leszúrják az életükért imádkozókat? Ezek a lények mind megtalálhatóak a tudós elképzelt, fantasztikus kozmoszában.

Az emberiség már számos kísérletet tett, hogy felvegye a kapcsolatot földönkívüli civilizációkkal. 2008-ban az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA a Beatles „Across the Universe” (az Univerzumon keresztül) című számát küldte ki az űrbe. A béke üzenetével továbbított dal azoknak a földönkívülieknek szól majd, akik 2439–ben feltehetőleg a Sarkkörök régiójában lesznek. De az emberiség történetében az idegenekkel való kapcsolatfelvételért tett erőfeszítések néhány évvel korábbra nyúlnak vissza. A Pioneer 10 és 11 amerikai űrszondákat 1972–ben és 1973–ban bocsátották fel, egy meztelen nőt és férfit ábrázoló plakettekkel, a szimbólumok a Föld és a Nap pozícióját kívánják közvetíteni. Az 1977–ben a világűrbe kiküldött Voyager 1 és 2 pedig egy arannyal bevont réz hanglemezt hordozott magával, amely a Földön felvett képi- és hangfelvételeket tartalmazta.

Az idegenek létezése a mai napig egy megfejthetetlen talány. Vannak, akik hisznek bennük, vannak akik elzárkóznak a témától. Természetesen akadnak olyanok is, akik azt mesélik, már találkoztak velük. Mindenesetre a kérdés még mindig nyitva áll.

Forrás: news.yahoo.com

Legnézettebb videók