Műsorújság
RTL Most

A "Méz" kapta az Arany Medvét

A Méz című török film kapta a Berlini Filmfesztivál fődíját. Az őrizetben lévő Polanskit is kitüntették.
A hétéves kisfiú apja méheket tart, hogy a méz eladásából próbálja eltartani a családját a nyomorúságos falusi életben. Ám egy nap eltűnnek a méhek, és ekkor veszélybe kerül a család léte. A török rendező azt mondta: a "lenyűgöző természetet elpusztíthatják a hatalmas erőművek, amiket a filmben bemutatott vidéken is építenek, de talán a film és a fődíj révén sikerül megmenteni a természetet".

A legjobb rendezőnek járó Ezüstmedvét Roman Polanski kapta politikai thrillerjéért, amelynek címe A szellemíró. Polanski svájci házi őrizetben van a svájci kormány döntésére várva, hogy kiadják-e az Egyesült Államoknak, ahol 1977-ben szexuális kapcsolatot létesített egy 13 éves lánnyal. Ezért a díjat a film producere, Robert Benmussa vette át a német fővárosban.

A legjobb színésznőnek járó Ezüstmedvét a japán Teradzsima Sinobu kapta a "Hernyó" című filmért, amelyben egy második világháborús és sokszorosan fogyatékos veterán feleségét alakítja. Megosztva adta ki a zsűri a legjobb férfi színésznek járó díjat. Egy-egy Ezüstmedvét kapott az orosz Grigorij Dobrigyin és Szergej Puskepalisz. Mindketten ugyanabban a drámában játszanak. A 37 éves Alekszej Popogrebszkij filmje, a "Hogyan fejeztem be a nyarat" egy távoli sarki kutatóállomáson játszódik.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók