Műsorújság
RTL Most

Csak semmi tapizás!

A tokiói rendőrség egyhetes akciót hirdetett a metrón való tapizás ellen.
A tokiói rendőrség egyenruhás rendőröket vezényelt a platformokra, míg a kocsikban civil ruhás rendőrök keresik a nőket tapizni akaró férfiakat - közölte a tokiói rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. "A vonatokon történő fogdosás súlyos bűnnek számít, de újabban még gonoszabb lett", miután már "tapizós weboldalakon" szervezik az akciókat - mondta el a szóvivő.

A japán rendőrség évente nagyjából 1500 embert tartóztat le vonatokon történt tapizás miatt, és az utóbbi időben felfigyeltek arra, hogy egyre több elfogott gyanúsított mondta azt, hogy különböző weboldalak ösztönözték őket a nők fogdosására. A rendőrség szerint több mint száz weboldal van, amelyek olyan információkat tartalmaznak, hogy melyik vonalon, mikor, és milyen módszerrel lehet a "legjobb eredményt elérni".

A tokiói rendőrség közlése szerint 2009 első hat hónapjában 708 tapizási ügyet jegyeztek fel.

A nők fogdosása miatt évek óta több tokiói metróvonalon az első kocsikat csak nőknek tartják fent csúcsidőben, hogy biztonságban utazhassanak. Idén nyáron azonban már a férfiak is külön kocsikat követeltek, hogy megmeneküljenek az alaptalan gyanúsítgatásoktól, de ez az ötlet nem valósult meg.

Forrás: AFP/ Független Hírügynökség

Legnézettebb videók