Műsorújság
RTL Most

Sztárok a borok útján

A XIV. Magyar Borok Útja Rally célállomásai Tokaj, Eger és Mátraalja.
Az első nap Debrecenbe jutnak majd el a versenyzők, szombaton Tokajba és Egerbe látogat a száz páros, 30-án pedig Gyöngyösre, innen indulnak majd vissza a Parlamenthez.

A verseny három részből áll: a gyorsasági feladatokon kívül tesztlapot is ki kell majd tölteniük a résztvevőknek, amelyen borokkal és a közlekedési szabályokkal kapcsolatos kérdések lesznek. De ügyességi feladatokat is meg kell majd oldani, lesz például hordógurítás, talicskatologatás vagy célbadobás borosüveggel

Idén Dammak Jázmin az esemény háziasszonya: a szépségkirálynő az indulásnál balesetmentes utat kívánt a résztvevőknek, és mindenkit megkért arra, hogy tartsa be a szabályokat.

A kétszáz nevező között a legnagyobb járművel, egy 14 tonnás teherautóval Mártha Imre, a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója indult. Elmondása szerint külön engedélyeket is kérniük kellett, hogy teljesítsék a távot, és néhány pincét ki is kell hagyniuk. Hozzátette: egy defekt esetén azonban nagy bajban lennének, mivel a pótkerék 120 kilogrammot nyom, így a cseréhez legalább négy emberre lesz majd szükség.

Orosz Barbara az idei szépségkirálynővel, Serdült Orsolyával rajtolt saját autójával. A műsorvezető először indul a rallyn, de nagyon szeretne az első öt hely egyikén végezni. Orosz Barbara azt is elárulta, hogy leginkább a villányi borokat kedveli - ő egyébként tiszteletbeli borlovagnő is ezen a vidéken -. A hétvégi borozásról azonban most le kell mondania: a szervezők naponta kétszer ellenőrzik majd, hogy a versenyzők fogyasztottak-e alkoholt.

Az indulók között van még többek közt Csollány Szilveszter, a 2000-es Sydney-i olimpia gyűrűbajnoka, Besenyei Péter műrepülő világbajnok és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is.

Legnézettebb videók