Műsorújság
RTL Most

Sztárok a borok útján

A XIV. Magyar Borok Útja Rally célállomásai Tokaj, Eger és Mátraalja.
Az első nap Debrecenbe jutnak majd el a versenyzők, szombaton Tokajba és Egerbe látogat a száz páros, 30-án pedig Gyöngyösre, innen indulnak majd vissza a Parlamenthez.

A verseny három részből áll: a gyorsasági feladatokon kívül tesztlapot is ki kell majd tölteniük a résztvevőknek, amelyen borokkal és a közlekedési szabályokkal kapcsolatos kérdések lesznek. De ügyességi feladatokat is meg kell majd oldani, lesz például hordógurítás, talicskatologatás vagy célbadobás borosüveggel

Idén Dammak Jázmin az esemény háziasszonya: a szépségkirálynő az indulásnál balesetmentes utat kívánt a résztvevőknek, és mindenkit megkért arra, hogy tartsa be a szabályokat.

A kétszáz nevező között a legnagyobb járművel, egy 14 tonnás teherautóval Mártha Imre, a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója indult. Elmondása szerint külön engedélyeket is kérniük kellett, hogy teljesítsék a távot, és néhány pincét ki is kell hagyniuk. Hozzátette: egy defekt esetén azonban nagy bajban lennének, mivel a pótkerék 120 kilogrammot nyom, így a cseréhez legalább négy emberre lesz majd szükség.

Orosz Barbara az idei szépségkirálynővel, Serdült Orsolyával rajtolt saját autójával. A műsorvezető először indul a rallyn, de nagyon szeretne az első öt hely egyikén végezni. Orosz Barbara azt is elárulta, hogy leginkább a villányi borokat kedveli - ő egyébként tiszteletbeli borlovagnő is ezen a vidéken -. A hétvégi borozásról azonban most le kell mondania: a szervezők naponta kétszer ellenőrzik majd, hogy a versenyzők fogyasztottak-e alkoholt.

Az indulók között van még többek közt Csollány Szilveszter, a 2000-es Sydney-i olimpia gyűrűbajnoka, Besenyei Péter műrepülő világbajnok és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is.

Hasonló videók

 • A kormány arra számít, hogy a: bevándorláspárti erők mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák Trócsányi László európai uniós biztosi kinevezésesét - ezt közölték az RTL Híradó kérdésére. A volt igazságügyi minisztert október elsején hallgatja meg az Európai Parlament külügyi bizottsága. Az általunk kérdezett szakértő szerint a magyar jelölt helyzete az egyik leginkább bizonytalan. A Momentum megpróbálja meggyőzni a saját európai frakcióját, hogy ne támogassák a magyar biztos kinevezését.

 • Az utolsó pillanatban mondta le a részvételt az önkormányzati ifjúsági napon több 15. kerületi állami iskola. A DK-s polgármester szerint a tankerületi vezető azt mondta az igazgatóknak, hogy kampányidőszakban nem szerencsés, ha a gyerekek részt vesznek egy önkormányzati rendezvényen. A helyi Fidesz szerint az volt a baj, hogy tanítási napra szervezték az eseményt. Ugyanezzel indokolt a minisztérium is. Az ifjúsági napot az elmúlt három évben mindig pénteken tartották.

 • Jogosak a vasutat ért kritikák a MÁV elnök-vezérigazgatója szerint. Homolya Róbert az InfoRádiónak azt mondta, a vasút olyan pontra jutott, hogy át kell gondolni, hogyan tovább. A cégvezető szerint jelenleg a 30-40 éves szerelvények és pálya valóban nem versenyképes. A Demokratikus Koalíció szerint a vasúttársaságot alkalmatlan emberek irányítják, akiknek távozniuk kellene.

 • Az RTL Híradó sorozatot készít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.
  Egyetlen fideszes képviselő indul Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péterrel szemben a polgármesteri székért, de nem a párt, hanem egy egyesület színeiben. Grezsa István több tramtrain szerelvényt kér a kormánytól, az építkezés miatt tönkrement utcákat újíttatná fel és kórházat fejlesztene. Márki-Zay Péter azt mondta Híradónknak, ő eddig minden ígéretét beváltotta, adót törölt el, most munkahelyteremtő cégeket csábítana a városba.
  Márki-Zay Péterrel készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

 • Nem vizsgálja a Berki Krisztián főpolgármester-jelöltségét támogató ajánlások valódiságát a Nemzeti Választási Bizottság. A testület napirendre sem vette az erről szóló javaslatot. Puzsér Róbert és stábja korábban feljelentést is tett, mert szerintük lehetetlen, hogy Berki Krisztián 10 ezer aláírást gyűjtött volna össze. Puzsér azt állítja: a Fidesz segített Berkinek. A Fidesz szerint Puzsér ostobaságokat beszél.

 • Nem lehet kapni a patikákban a bárányhimlő elleni védőoltást. A hiány nem érinti a kötelező oltásokra szánt készletet. A Házi gyermekorvosok Egyesületének elnöke azt mondta az RTL Híradónak, a probléma azoknál a gyerekeknél van, akiknél megkezdték az oltást a tartósan hiányzó típussal és nem tudják azzal befejezni.

 • Világszerte több millióan vonultak utcára tiltakozásul a klímaváltozással kapcsolatos tétlenség ellen. A globális klímasztrájk célja az, hogy nyomást gyakoroljon az ENSZ hétfőn kezdődő klímacsúcs-értekezletén részt vevő politikai vezetőkre az azonnali cselekvés érdekében. A nemzetközi megmozdulás ihletője Greta Thunberg, a 16 éves svéd klímaaktivista, szervezői pedig mindenhol diákok voltak.

 • Csaknem 100-zal ment 50 helyett, az ügyészség szerint ezért sodródott le az útról és gázolt el két gyalogost Orgoványon még tavaly nyáron az a sofőr, aki ellen most emeltek vádat. Az egyik vétlen gyalogos a kórházba szállítás után meghalt, a másik súlyosan megsérült. A sofőrt az ügyészség börtönbe küldené.

 • Tengernyi drogot rejtett a tengeri: a kukoricaföld közepén termesztett kábítószert egy orosházi férfi. A 3 ezer négyzetméteres drogültetvényből kívülről semmi sem látszott, mert körbeültette kukoricával. A rendőrök több mint 1100 tő kendert és a termesztéshez használt eszközöket foglaltak le a férfi tanyáján, a termesztő és segítői ellen büntetőeljárás indult.

 • Kirabolták a drogdílert, feljelentette támadóját a rendőrségen. A nyomozóknak először azt mondta, hogy csak pénzt és mobiltelefont vett el tőle a rabló. A rendőröknek gyanús lett a történet, a 17 éves fiatal csaknem egy évvel később vallotta be, hogy extasy tabletták is voltak nála, amit taxis ismerősével akart eladni.

Legnézettebb videók