Műsorújság
RTL Most

Felemás szenzáció Nyíregyházán!

Megmutatták a gondozók az állatkert különböző színű jaguárikreit.
A kis jaguárok hat hete, 900 grammal születtek a Nyíregyházi Állatparkban. Mindketten lányok, egészségesek, súlyuk három kiló. A testvérek különböző színű bundával születtek, ami az állatorvos szerint ritka a jaguároknál.

A szülők mindketten fekete színűek, így elég ritka az, ami most Nyíregyházán történt - mondta csütörtökön a Független Hírügynökségnek Dr. Járos Ildikó, az állatpark állatorvosa.

A kölykök fertőzés elleni védőoltást és „személyi igazolványt” kaptak. Az apró adathordozó chipet egyetlen szúrással ültették a bőrük alá. A tűszúrásokat Inti, -az Inka kultúrában jelentése: Nap - és Eldorádó is kissé morcosan viselte. A testvérpár Nyíregyházán marad, jelenleg anyjuk gondozza őket. Nyershúst csak később, néhány hét múlva kapnak. A látogatók legkorábban három hét múlva találkozhatnak velük. Akkor már megerősödnek annyira, hogy gondozóik kiengedhetik majd őket a kifutóba.

A jaguárok jól érzik magukat a Nyírségben. A szülők -Mónika és El Nino- korábbi években született kölykei jelenleg török, lengyel, francia és hazai állatkertekben élnek.

Legnézettebb videók