Műsorújság
RTL Most

Hódít a járványdivat!

Egy világjárvány kitörésének küszöbén sem veszítették el az emberek a humorérzéküket.
Akármilyen típusú maszkot is vennénk fel védekezésül az újfajta influenza ellen, divatosnak vagy éppen mókásnak nem nevezhető egyik sem. Mexikóban – ahol a kórokozó eddig a legtöbb áldozatát szedte - megoldották a dögunalmas, orvosi kék, zöld és fehér színű maszkok problémáját. Nem kellett hozzá más, csak színes textilfilc, vagy festék, egy kis fantázia, nem kevés humor- és divatérzék, és pár napon belül máris megszülettek az első igazán trendi egészségügyi maszkok. A gyártók is megneszelték, hogy a védekezési eszköz remek kiegészítője lehet mindennapi öltözékünknek, így Mexikóban már készen kapni a halálfejes, a mosolygós és gyermekrajzos kendőket is. Ezekből tekinthetnek meg párat galériánkban.


Nézegessen még több trendi maszkot!

Megkérdeztük, a divatban igencsak járatos műsorvezetőt, Horváth Évát: ő milyen mintát választana maszkjára, ha Magyarországon is járványveszély lenne.

„Először is el kell, mondjam, hogy teljesen hipohonder vagyok, ezért legszívesebben ki sem tenném a lábam az utcára. De ha már maszkot kellene húznom, akkor egy füstölgő gyárkéménynek vagy egy autó kipufogójának a képét tenném az elejére - ezzel hívnám fel a figyelmet a természet védelmére. Egy maszk ráadásul kiváló reklámfelület, hiszen ha elüt a megszokottól, rengetegen megnézik” – mondta az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője.

A briteknél is maszkdömping várható

Eddig több mint 30 millió maszkot rendelt a brit egészségügyi minisztérium, hogy ezekkel is védekezzenek egy esetleges újfajta influenzajárvány ellen. A szigetország szakértői viszont figyelmeztetnek: önmagában az egészségügyi maszk nem véd meg a vírussal szemben! Fontos ugyanis, hogy a kendő viselése mellett betartsuk az alapvető higiéniás feltételeket: például az utcáról hazatérve mossunk kezet, vagy a papírzsebkendőnket ne hagyjuk szanaszét. Nem biztosít 100 százalékos védelmet maga a maszk sem: van, amelyik például oldalt szellőzik, de olyan is akad amelyik műanyag szegéllyel követi az állkapocs formáját. Legyen az kellemesen lenge vagy szorosan archoz tapadó, a mexikóiak után a trendkövető britek is biztosan ötletes rajzokkal díszítenék védekezési eszközeiket, ha kitörne náluk a vész.

Vicces maszkok ezen a linken is!

Forrás: telegraph.co.uk

Hasonló videók

 • Pórul járt egy amerikai rendőr, aki hősiesen megmentett egy csávába került bűzös borzot. Az állatnak ugyanis beszorult a feje egy joghurtos dobozba, és rémülten rohangált körbe-körbe egy massachusettesi bevásárlóközpont parkolójában. Amikor a járőr megszabadította flakontól, a borz hála helyett minden bosszúságát egyenesen ráeresztette - így végül a jótevőnek szabályosan el kellett menekülnie.

 • A The Rolling Stones zenekarról nevezett el egy követ a Marson az amerikai űrkutatási hivatal. A kőzetdarab alig nagyobb egy golflabdánál, és azért kapta a zenekar nevét, mert amikor tavaly novemberben a vörös bolygó felszínén landolt egy Mars-kutató szonda, a leszálláskor keletkező szél miatt csaknem 1 méterrel odébb gördült. A Rolling Stones neve szó szerinti fordításban gördülő köveket jelent.

 • Ég a házunk - írta az éjjel Twitter oldalára Emmanuel Macron, aki szerint az Amazonas esőerdőiben pusztító erdőtűz nemzetközi válság, a legfontosabb téma lehetne a világ vezető gazdasági nagyhatalmai, az úgynevezett G7-ek hétvégi csúcstalálkozóján. A brazil elnök szerint gyarmatosító gondolkodásmód az, hogy Brazília nélkül tárgyalnak egy brazil belügyről. Jair Bolsonaro ugyanakkor kész a párbeszédre és elismerte, hogy a tüzek megfékezéséhez nincs elég erőforrásuk.
  Az erdőtüzekről ide kattintva láthat több felvételt.

 • Megállt az albérletek drágulása. Hiába ugrott meg ötödével a kereslet az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetése után, a kínálat is hasonló mértékben bővült az Ingatlan.com friss adatai szerint. Negyedik hónapja stagnálnak a bérleti díjak a nagyvárosokban, 5 évig tartó folyamatos áremelkedés után.

 • Szombaton indul az önkormányzati választási kampány - a pártoknak és a jelölteknek szeptember 9-ig kell összegyűjteniük a szükséges ajánlásokat. Az ellenzék több tucatnyi városban és Budapest legtöbb kerületében is közös jelöltet támogat. A Demokratikus Koalíció szerint azonban hátrányban lesznek a kampányban, mert a plakátcégektől nem kapnak elég reklámfelületet.

 • Beidézte a rendőrség a Momentum és a Párbeszéd egy-egy politikusát. Még július végén tartottak sajtótájékoztatót a hatodik kerület fideszes polgármesterének a háza előtt, a téma az volt, miből telt a kormánypárti politikusnak a drága ingatlanra. Hassay Zsófia szerint az esemény nem sajtótájékoztató volt, hanem tüntetés, ezért feljelentést tett, gyülekezési jog megsértése miatt. A Párbeszéd és a Momentum szerint ez politikai támadás ellenük a feljelentés pedig jogilag alaptalan.

 • Kilencezer forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok szeptemberben, a közmunkások pedig egyhavi bérüknek megfelelő összeget, 54 ezer forintot. Az erről szóló kormánydöntést a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be. A szocialisták szerint néhány héttel az önkormányzati választás előtt szavazatokat vásárol a kormány. A Híradó kérdésére Gulyás Gergely úgy reagált: nem a választás, hanem az ország jó gazdasági helyzete indokolja a juttatást.

 • Már csak 10 nap és kezdődik az iskola. Az RTL Híradó által megkérdezett pszichológus szerint ilyenkor nehéz a váltás, akár egy hónap is kellhet, mire a gyerekek visszazökkennek az iskolás hétköznapokba. A Híradónak nyilatkozó pedagógus viszont azt mondja, egy hét is elég az átálláshoz, de csak akkor, ha a szülő szigorít a gyerek napirendjén.

 • Megdöbbentő tömegkatasztrófát okozott egy vihar a Tátrában a lengyel-szlovák határnál, ahol villámcsapások öt embert megöltek, több mint százat megsebesítettek. A szerencsétlenség egy népszerű kirándulóhely környékén történt, melynek fő látványossága egy hatalmas vaskereszt, valósággal vonzza a villámokat. A halálos áldozatok közt két gyerek is van.

 • Mentők ragadtak a liftben egy szombathelyi társasházban. Egy idős asszony fia hívta őket, mert az anyjának mellkasi fájdalmai voltak. Mivel a lift csak az ottlakók kulcsával működik, a férfi a bejáratnál várta a mentőket. Mindannyian beszálltak a liftbe, ami nem sokkal az indulás után megállt - erről a 112press.hu írt. Percekig vesztegeltek a felvonóban, a beteghez eközben másik mentőegységet küldtek.

Legnézettebb videók